Hlavní obsah

Olympijské medaile nepomohly, za rvačku s funkcionářem stihl čínskou rychlobruslařku trest

Čtyřnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení na krátké dráze Wang Meng byla kvůli incidentu na soustředění vyloučena z čínské reprezentace. V tréninkovém centru v Čching-tao se koncem července poprala s funkcionářem a v záchvatu zuřivosti začala demolovat pokoj.

Foto: Amy Sancetta, ČTK/AP

Čínská rychlobruslařka Wang Meng

Článek

"Ten incident byl velmi závažný a kazí pověst olympijské šampionky, pověst celého čínského týmu rychlobruslařů na krátké dráze a čínských sportovců," uvedl v prohlášení Čínský svaz zimních sportů (WSAC).

Wang vyloučení odmítá a vyjádří se v blízké době na tiskové konferenci. Podle čínské agentury Sin-chua má i podporu od reprezentačních kolegů. Někteří chtějí na protest vystoupit z národního týmu.

Šestadvacetiletá Wang Meng si s dalšími členy týmu vyrazila do města a do tréninkového centra přišla až po večerce a navíc opilá. Závodnici přistihl reprezentační manažer Wang Čchun-lu, oba se dostali do hádky a Wang Meng ho udeřila pěstí. Větší rvačce zabránil zásah trenérů.

Wang Meng pak v záchvatu zuřivosti začala demolovat nábytek a zařízení na pokoji. Při tom si pořezala ruce o rozbité sklo a ošetření v nemocnici si vyžádalo deset stehů.

Čínská rychlobruslařka není v podobných potíží poprvé. Před měsícem se spolu s kolegy z týmu po návštěvě baru ve městě Li-ťiang dostala do konfliktu s ochrankou, která následně rychlobruslaře zbila. V nemocnici podle čínských médií skončilo deset závodníků.

Reklama