Hlavní obsah

Špotáková střídá Železného u Hradní stráže. Na Saudkových fotografiích

Michal OsobaPrávo

Symbolické střídání oštěpařských generací zvěčnil známý fotograf Jan Saudek pro kalendář sportovců Dukly na příští rok. V letní uniformě Hradní stráže si zapózovala světová rekordmanka Barbora Špotáková, v zimní její trenér Jan Železný. Do focení se zapojily i další osobnosti armádního klubu, jak je vidět na snímcích z přípravy kalendáře.

Foto: Ivana Roháčková

Na bodák! Oštěpařka Barbora Špotáková (vpravo) a její trenér Jan Železný v roli strážců Pražského hradu.

Článek
Fotogalerie

Kalendář Dukly, do něhož se Saudek pustil už počtvrté, bude obsahovat černobílé snímky a slavnostně představen bude 26. října před vyhlášením nejlepších sportovců Dukly za letošní rok. Na rozdíl od minulých let vzal fotograf sportovce do exteriérů, což mnozí kvitovali s nadšením.

Zejména desetibojař Roman Šebrle si pózování ve stíhačce Gripen užíval, skifařský mistr světa a milovník silných strojů Ondřej Synek zase s radostí nasedl na motocykl Hradní stráže.

Moderní pětibojařky (zleva) Natálie Dianová, Sylva Černá a Lucie Grolichová si při focení kalendáře Dukly zahrály na letušky.foto: Ivana Roháčková

Kulhavý pózoval v muzeu

Moderní pětibojařky se vžily do rolí letušek, jejich kolega David Svoboda si zkusil roli udržovatele vzdušného prostoru letiště, slalomáři Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem zase dočasně vyměnili svoji deblkanoi za mnohem větší armádní ženijní člun dovezený na Vltavu z Bechyně.

Biker Jaroslav Kulhavý coby příslušník prvorepublikové cyklistické jednotky.foto: Ivana Roháčková

Biker Jaroslav Kulhavý v technickém muzeu v Lešanech oblékl československý stejnokroj používaný před 2. světovou válkou a zapózoval s kolem Tripol vyrobeným v roce 1927, které patřilo do výzbroje cyklistických praporů československé armády.

Reklama

Související témata: