Hlavní obsah

Prokopcov a Korejec Kim Čung-hun budou hvězdami Prague Open

PRAHA

Česká jednička Dmitrij Prokopcov a korejský hráč Kim Čung-hun budou hlavními hvězdami turnaje stolních tenistů Prague Open. O pátý titul bude hrát i nestárnoucí Petr Korbel, který se zároveň stará o obsazení turnaje.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Český reprezentant Dmitrij Prokopcov

Článek

Již dvanáctý ročník se uskuteční od 26. do 28. srpna na stolech v hale Oáza. Přijet má podle webu turnaje do české metropole také zkušený Polák Lucjan Blaszczyk, německou pingpongovou školu bude reprezentovat Lars Hielscher.

Korbel opět přilákal na Prague Open své spoluhráče z bundesligového celku Ruhrstadt Herne, Kim Čung-huna a Hielschera. Teoreticky tak mohl přijet i Japonec Seiji Kišikawa, 17. hráč světa, ale dává přednost turnaji Pro Tour v Číně.

Prokopcov přijede do Česka poprvé jako hráč francouzského klubu GV Hennebont TT, do kterého přestoupil z El Niňa. Pokud obhájí loňský titul, tak se čtvrtým triumfem na Prague Open dotáhne na Korbela, který naposledy vyhrál v roce 2008.

Na Maxx Kuchyně Prague Open se v minulosti objevilo několik slavných hráčů. Byly to třeba švédské legendy Jan-Ove Waldner a Jörgen Persson, nebo Bělorus Vladimir Samsonov a loni postoupil do finále němec Dimitrij Ovtcharov.

Reklama