Hlavní obsah

Sáblíková už musí do ciziny i za asfaltem! Z inlinové dráhy ji vyhnal cirkus

Víkendový bruslařský svátek na brněnském Výstavišti – Brno Inline Grand Prix – si nenechá ujít řada špičkových závodníků, nejblyštivější klenot však bude chybět. Martina Sáblíková spolu se svými parťáky z Novis týmu totiž aktuálně trénuje v Itálii. Důvod? Smutně jednoduchý...

Foto: Sport.cz

Ovál ve Žďáru nad Sazávou obsadil cirkus a bruslařský trénink zde byl nemyslitelný.

Článek

Svěřenci trenéra Petra Nováka totiž museli doma řešit nečekaný problém s absencí vhodné dráhy pro inlinový trénink a nakonec se vydali do ciziny. „Nyní potřebujeme střídat každodenně cyklistický trénink s inlinovým. Na kola bychom asi nějaké místo našli, ale s kolečkovými bruslemi je to bída,“ povzdychl si Novák do telefonu.

Útočiště nakonec jeho družina v čele se Sáblíkovou našla v Itálii. „Brno nemá čtyřsetmetrový ovál vhodný pro inliny žádný, na oválu v Novém Městě na Moravě nyní hostuje Světový pohár horských kol a na stadiónu pod Sáblíkovic okny, třistametrovém oválu ve Žďáru nad Sázavou, pro změnu povolili rozbít cirkus… Takže už musíme do ciziny nejen kvůli ledu,“ dodal posmutněle Novák, jehož tým si už zvykl na nucený exil kvůli nepřítomnosti ledového oválu v Česku.

Reklama