Hlavní obsah

VIDEO: Prásk a konec. Bývalý vyhazovač ze stripklubu vlétl do profiringu

PRAHA

Nástup ve stylu rozvášněného býka předvedl na první pokus v profesionálním ringu Kevin Ferguson. V sobotu do ringu vstoupil sedmatřicetiletý boxer s plnovousem s takovou horlivostí, že za deset sekund už odpočíval. Mnohem delší práci měl lékař u provazů, který dával dohromady Jamesa Wadea, ten ležel mezi lany, taky odpočíval. Těžká váha zažila krátkou, ale působivou epizodu.

Foto: archiv

Bojovník Kevin Ferguson

Článek

„Moje krev se vaří, narodil jsem se, abych bojoval,“ nechal se slyšet nepřehlédnutelný bojovník s přezdívkou Kimbo Slice, který začínal jako vyhazovač ve striptýzovém klubu, také byl bodyguardem i řidičem limuzíny.

Zápas v Oklahomě byl v sobotu vypsán na čtyři kola, nedošlo na ně, soupeř po pravém háku na bradu usnul a bahamsko-americký bojovník, který si vyzkoušel i pár rolí před filmovou kamerou, slavil úspěch. Příběh tohoto svérázného a všude viditelného chlápka pokračuje dál. A rozhodně to není nuda.

Možná si někdo myslí, že jsem blázen 

Ferguson se stal známým pouličními rvačkami, ale také ultimátními zápasy v kleci. Poprvé ukázal údajně sílu ve třinácti letech, když bránil své přátele. Teď bývalý student práv zkouší profesionální box.

„Cítím se jako dítě, které stojí na začátku, uvažuji o tom i v noci. Chci vidět, jaké to je rozbít žebra, zlomit čelist jedním úderem. Miluji boj, rád srážím lidi na pr... Možná si někteří lidé myslí, že jsem blázen,“ řekl také před sobotním duelem.

I přes pokročilý věk Kimbo Slice veří, že díky svým instinktům uspěje. Podle něj těžká váha po boji Lennoxe Lewise a Mike Tysona v roce 2002 ztratila lesk. Proto tu je nyní nový bojovník, jenž se stane tím hrdinou, který už deset let těžkotonážníkům chybí.

Reklama