Hlavní obsah

VIDEO: Bije se v kleci, patří do ligy světových rváčů. Čech, kterého zná Amerika

Frajer s olomouckým původem, který přivádí k šílenství bojovně naladěnou Ameriku. To je Karlos Vémola, zápasník MMA, chlap z klece. Před víkendovým duelem osm soubojů vyhrál, jeden prohrál. I proto jako jediný Čech má kontrakt v nejprestižnější lize ultimátních zápasů UFC. V desátém klání kariéry ale v neděli prohrál na body, nestačil na Brazilce Ronny Markese.

Foto: www.ufc.com

Karlos Vémola, český bojovník MMA v akci.

Článek

Šestadvacetiletý Vémola nevyjíždí do světa z rodné země. Před lety nabral jako kulturista a zápasník směr Anglie, tam vše opravdu začalo. Od nepovolených rvaček, dveřníka, přes sportovní vavříny v Anglii až po vrchol v bojových sportech v Americe. To je Terminátor z Hodolan.

„V Americe se každý zápasník UFC cítí jako hvězda. Je to až neuvěřitelné, člověk o tom může leccos slyšet, ale dokud tam nejede, tak tomu neuvěří. Oni se nejenom zápasníci UFC cítí jako hvězdy, ale jako o hvězdy je tam také o ně postaráno," řekl před časem pro denik.cz Vémola, který svůj poslední souboj prohrál s Markesem v Milwaukee na body.

Boj bez pravidel? Hloupost, říká Vémola 

Díky dřině se dostal na vrchol. "Bydlíte v nejlepších hotelech, všechno máte zadarmo, ale tím myslím úplně všechno. Kamkoliv v Las Vegas přijdete a máte kartičku UFC, tak dostanete opravdu cokoli, od oblečení, přes jídlo, po hotel. Lidé toto neuvěřitelně sledují. I když jsem z Čech a měl jsem v Las Vegas první zápas, tak mě každý znal."

V zámoří znají jeho jméno, doma jen pár vyvolených. „Ten sport u nás ještě není rozvinutý, chybí konkurence, sponzoři a hlavně diváci. Bez diváků to nepůjde, pokud nebudou chodit a budou to odsuzovat, že jde o boj bez pravidel... To je hloupost. Jde o normální sport,“ dodal Vémola, kterého každý při zápasech UFC pozná, na trenkách má českou vlajku.

Reklama

Související témata: