Hlavní obsah

Judisté Petřikov a Dubský skončili na MS ve druhém kole

PAŘÍŽ

Judisté Pavel Petřikov a David Dubský skončili na mistrovství světa v Paříži shodně ve 2. kole. Petřikov v kategorii do 60 kg nestačil na Brazilce Felipeho Kitadaie, kterému v žebříčku patří 14. pozice. Dubský ve váze do 66 kg vypadl s Gruzíncem Davidem Asumbanim.

Článek

Petřikov přitom vstoupil do turnaje ve velkém stylu. V prvním zápasu celého šampionátu porazil za pouhých dvanáct vteřin na ipon Húmeda Haguie z Džibutska. Proti Kitadaiovi však prohrával na juko, a tak musel být aktivní, čehož soupeř v závěru využil a na ipon zvítězil. Petřikov tak nenavázal na loňské třetí kolo a sedmé místo z MS před dvěma roky.

To Dubský, nasazený přímo do druhého kola, vydržel na tatami celých pět minut, ovšem osmadvacátý judista světa Asumbani získal v průběhu boje wazari a český reprezentant nenašel odpověď. Přišel tak o šanci nastoupit v dalším kole proti světové jedničce Mongolovi Tsagaanbaataru Hašbaatarovi.

Na šampionátu se představí ještě čtyři čeští reprezentanti. Ve středu to bude Jaromír Ježek (do 73 kg) a Lucie Chytrá (do 52 kg). Ve čtvrtek pak Jaromír Musil (do 81 kg) a v sobotu Lukáš Krpálek (do 100 kg.).

Reklama

Související témata: