Hlavní obsah

Prague Open ve stolním tenisu vyhráli Blaszczyk a Ódorová

Polský stolní tenista Lucjan Blaszczyk a Slovenka Eva Ódorová vyhráli turnaj Prague Open. Blaszczyk dnes ve finále porazil českého reprezentanta Petra Korbela 4:2, Ódorová získala čtvrtý titul po vítězství 3:0 nad Renátou Štrbíkovou.

Článek

Šestatřicetiletý Blaszczyk se ve finále utkal se svým dlouholetým klubovým spoluhráčem z Grenzau Korbelem a porazil ho v šesti setech. "Jednou jsem už tady byl druhý a jednou třetí. Až letos se mně podařilo vyhrát a jsem pochopitelně hodně rád," uvedl vítěz na webu ping-pong.cz.

Přiznal, že na cestě do finále musel vybojovat dva těžké zápasy s Martinem Olejníkem a Davidem Štěpánkem. "Ve finále jsem, myslím, podal slušný výkon. S Petrem (Korbelem) se dobře známe a v našich vzájemných zápasech vyhrává ten, kdo má momentálně lepší formu," dodal Blaszczyk. "Ve finále byl Lucek o trochu lepší a pomohlo mu, že vyhrál první set," prohlásil o čtyři roky starší Korbel.

Ódorová zvládla finále se Štrbíkovou až nečekaně hladce a obhájila titul. "Vítězství v Praze mě vždy těší. Jsem po náročné letní přípravě a sem přijíždím hlavně proto, že si zahraji zápasy před sezonou. A když se podaří zvítězit, tak je to o to lepší," řekla slovenská hráčka.

Turnaj Prague Open ve stolním tenisu:
Muži - finále: Blaszczyk (Pol.) - Korbel (ČR) 4:2 (9, 4, -7, 8, -9, 3),
semifinále: Blaszczyk - Vráblík (ČR) 3:0 (15, 8, 4), Korbel - Wang Ceng-i (Pol.) 3:2 (-7, 6, -6, 3, 2).
Ženy - finále: Ódorová (SR) - Štrbíková (ČR) 3:0 (9, 6, 6),
semifinále: Štrbíková - Pěnkavová (ČR) 3:1 (-9, 6, 9, 4), Ódorová - Mühlbachová (Něm.) 3:2 (2, -7, 4, -8, 4).

Reklama