Hlavní obsah

V zemi čokolády chtějí do ringu Klička s Valujevem

PRAHA

Starosta švýcarského Bernu touží nachystat pro milovníky boxu luxusní dárek. Alexander Cheppet chce přivést do tohoto města dva boxerské giganty těžké váhy. Dva medvědy mezi provazy, tak jako má Bern tuto šelmu ve znaku. Ring pro Vitalije Klička a patrně Nikolaje Valujeva má stát v roce 2012.

Článek

„Během švýcarského ekonomického fóra jsem se ptal Vitalije, zda plánuje ještě jeden zápas v našem městě,“ cituje boxingscene.com starostu Bernu. Podle všeho mají být jednání v plném proudu.

„Celá Evropa je ochotna hostit zápasy velkých bratrů. Curych, Bern, Thun, to jsou místa pro nový domov šampióna v těžké váze,“ řekl Marcel Wisler, který v prosinci 2009 pomohl dohodnout duel Vitalije Klička s Kevinem Johnsonem. A ten se konal právě ve Švýcarsku, v bernské Post Finance Areně.

Boxer Vitalij Kličko.foto: ČTK/AP/Frank Augstein

V zemi Alp, přesných hodinek, úspěšných bank, čokolády a sýrů boxoval i obrovitý Valujev. V roce 2007 vyhrál, když už ve třetím kole na jeho rukavicích skončil Jameel McCline.

Starosta Cheppet je v blízkém kontaktu s bratry Kličkovými. Odtud vychází dedukce, že právě Bern se může stát hostitelem klání, které by boxerský svět přivítal.

Ale dějiště minulého souboje Klička je malé, pojme pouze sedmnáct tisíc fanoušků, což je pro organizátory málo. Proto zraky směřují na Stade de Suisse, fotbalový stadión, který pojme jedenatřicet tisíc lidí. „Snažíme se tento problém řešit,“ přiznal Wisler. Hlavní ale je, zda k chtěnému boji svolí oba boxeři. Pak je možné vše.

Reklama

Související témata: