Hlavní obsah

Do finále MS prošel z českých moderních pětibojařů jen Svoboda

MOSKVA

Z kvarteta českých moderních pětibojařů postoupil na mistrovství světa v Moskvě do finále jen David Svoboda. Ondřej Polívka a Michalové Michalík a Sedlecký nezvládli dnešní kvalifikaci.

Foto: Ivana Roháčková

Moderní pětibojař David Svoboda

Článek

Svoboda obsadil ve své semifinálové skupině A deváté místo. Mezi postupující dvanáctku se posunul až v závěrečné disciplíně, před kterou byl až dvacátý. Předtím se trápil hlavně v šermu, ale při běhu se střelbou potvrdil, že patří v této kombinaci k nejlepším na světě. Ve své skupině předčil loňský mistr Evropy všechny soupeře.

"Do postupové dvanáctky se dostal během dvou střeleb a jednoho kilometru. Vypadalo to, že David jede na kole a ostatní běží," uvedl reprezentační trenér Jakub Kučera v tiskové zprávě českého svazu.

Polívka byl v běhu se střelbou pátý, ale celkově mu to stačilo jen na 24. místo. "Pokazil jsem šerm jako bohužel téměř pokaždé v této sezoně. A to přestože jsem se necítil špatně. Ale body mi to nepřineslo. S takovou ztrátou se nedalo nic dělat," uznal Polívka.

Michalík a Sedlecký v semifinále B naopak šerm zvládli solidně, ale dělené desáté místo neudrželi. Exmistr světa Sedlecký se o postup připravil v plavání a skončil 16., Michalík i přes nejlepší střelbu obsadil 14. místo. "Za daných podmínek byli soupeři lepší a úspěšnější," konstatoval Kučera.

Finále je na programu v neděli, do sobotních bojů o medaile zasáhne Natálie Dianová.

Reklama