Hlavní obsah

VIDEO: Boxerský šampión řádil: Vitalij Kličko uhájil pás WBC, Adamka porazil technickým k.o.

VRATISLAV

Ukrajinský boxer Vitalij Kličko uhájil pás pro šampiona těžké váhy organizace WBC. Poláka Tomasze Adamka porazil v jeho domácím prostředí ve Vratislavi před 42 tisíci fanoušky technickým k.o. v desátém z dvanácti vypsaných kol.

Foto: Czarek Sokolowski, ČTK/AP

Ukrajinský boxer Vitalij Kličko se raduje z vítězství nad Polákem Adamkem.

Článek

Kličko si udržel osm let trvající neporazitelnost a také se zasloužil o to, že spolu s mladším bratrem nadále vládnou profiringu. Vladimir totiž vlastní tituly zbývajících tří nejvýznamnějších boxerských organizací IBF, WBO a WBA.

Čtyřicetiletý Vitalij Kličko od začátku dominoval duelu ve vyprodané fotbalové areně ve Vratislavi, kterou Polsko postavilo pro fotbalové mistrovství Evropy v příštím roce. Dvoumetrový ukrajinský favorit málem slavil už v šestém kole, kdy byl Adamek poprvé počítán.

Rozhodčí jednoznačný zápas ukončil o čtyři kola později a Kličko mohl oslavit 43. vítězství ve 45. profesionálním zápase. Čtyřicet z nich vyhrál k.o. Polský vyzyvatel, o šest let mladší, 13 kilogramů lehčí a o 13 centimetrů menší, utrpěl druhou porážku při 44 výhrách.

"Nebyl to lehký zápas. Tomasz je hodně rychlý a velmi dobrý boxer, ale těžká váha je prostě úplně jiná třída," řekl Kličko bezprostředně po zápase televizi RTL.

Reklama