Hlavní obsah

Češi bez Kulhavého skončili na Dolomitenmannovi třetí

České kvarteto postrádající nejlepšího současného bikera na světě Jaroslava Kulhavého obsadilo na slavném Dolomitenmannovi třetí místo. Bronz na tradičním extrémním závodu v rakouském Lienzu získali v týmu Alpine Pro běžec a bronzový olympionik Jiří Magál, paraglidista Jan Škrabálek, kajakář na divoké vodě Kamil Mrůzek a cyklista Robert Novotný.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jiří Magál.

Článek

Z prvenství se ve 24. ročníku radoval mezinárodní tým s názvem Robotunits, který reprezentovali běžec z Eritrey Weldemairam, italský paraglidista Prantl, rakouský vodák Schmid a italský biker Pallhuber. Češi bez úřadujícího mistra světa i Evropy a celkového vítěze letošního Světového poháru Kulhavého, jenž má ze světového šampionátu naražená žebra, na ně ztratili třináct minut. Ke druhému místu pomohl další mezinárodní sestavě kajakář Lukáš Kubričan.

Amatérské kategorii kralovala štafeta se třemi Čechy s názvem Odlo/Giga Sport s finišmanem Kristiánem Hynkem, který v úseku na horských kolech zaznamenal vůbec nejrychlejší čas ze všech. Prestižního Dolomitenmanna se letos zúčastnilo 110 týmů. Čeští sportovci v historii dokázali v profi kategorii vyhrát jen jednou, a to 16. ročník v roce 2003.

Extrémní štafetový závod Dolomitenmann v Lienzu (Rakousko):
Profesionálové: 1. Robotunits (mezinárodní/Weldemariam, Prantl, Schmid, Pallhuber) 3:55:01,7, 2. Kolland Topstport Kleine Zeitung (mezinárodní) 3:59:37,6, 3. Alpine Pro (ČR/Magál, Škrabálek, Mrůzek, R. Novotný) 4:08:04,6.
Amatéři: 1. Odlo/Giga Sport (ČR/Dlabaja, Vacke (SR), Raab, Hynek) 4:13:02,9.

Reklama

Související témata: