Hlavní obsah

Tyson jako předskokan MS v hokeji

PRAHA

Legendární americký boxer Mike Tyson by měl být začátkem dubna příštího roku hlavní postavou připravované show, která by měla ve víceúčelové Sazka Areně v pražských Vysočanech předcházet zahájení hokejového mistrovství světa.

Foto: koláž Sport.cz

Halu pro mistrovství světa v hokeji možná pokřtí boxerský souboj mezi Tysonem (vpravo) a Kličkem

Článek

"Nejsou to pouze plané sliby, ovšem především záleží na tom, jak se dohodneme s našimi českými partnery. Již dnes ale mohu prozradit, že je vše na dobré cestě," řekl k připravovanému Tysonovu vystoupení v Praze Anthoni Demetri Brown, šéf americké společnosti CMXchange, která slavného boxera zastupuje.

Výběr Tysonova soupeře je v plném proudu a podle informací, jež má ČTK k dispozici, by se jím dokonce mohl stát Vitalij Kličko. Při extrémním finančním zatížení projektu by v jeho prospěch hovořil rovněž fakt, že ze sousedního Německa, kde boxer žije, by jistě přijela řada jeho příznivců.

Kličko vs. Tyson, to by byla boxerská lahůdka

V ringu se rozporuplný Tyson představil naposledy v únoru letošního roku, kdy v Memphisu za pouhých 49 sekund vyřídil Clifforda Etienna. Jeho kariéru vedle nezapomenutelných vítězství však lemují rovněž téměř stejně početné skandály, které vyvrcholily v roce 1992, kdy byl odsouzen na šest let za znásilnění černošské královny krásy Desiree Washingtonové. Po vypršení poloviny trestu byl ale propuštěn na svobodu.

Ukrajinský rodák Kličko je považován za jednoho z možných nástupců Lennoxe Lewise, současného mistra světa v těžké váze. Právě s ním se Kličko utkal letos v červnu a zápas předčasně ukončil ringový rozhodčí v šestém kole pro Kličkovo zranění oka.

Reklama