Hlavní obsah

Haye: Vitalij Kličko? Zlomím mu čelist, pošlu ho do domova seniorů

PRAHA

Znovu si otevřel ústa a vysypal ostrou a jedovatou palbu. Žádné překvapení. Profesionální boxer David Haye, bývalý šampión, prohrál v červenci s Vladimirem Kličkem boj o pás těžké váhy organizace WBA. O minulém víkendu zdolal starší Vitalij Kličko Tomasze Adamka z Polska. A Brit? Duel sledoval, ale málem šel spát, byla to nuda.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

David Haye (vlevo) se svým koučem

Článek

Haye zhlédl sobotní duel, který hostila polská Vratislav. A jeho hodnocení? „Málem jsem usnul, jaká to byla nuda. Byl pomalý a slabý. Jediným vzrušujícím okamžikem bylo osmé kolo, kdy Vitalij skončil na zemi,“ nerozpakoval se britský boxer, který když mluví, tak rozhodně nenudí. Takto promluvil pro Die Welt.

Podle Haye je Kličko chytrý, vždy hledá mrtvé oběti. Soupeře jako Shannon Briggs. Staré a nemocné. Anebo jako Adamek, který je menší a nemůže mu nic udělat. „Aby zazářil proti takovým typům, to není žádný velký problém,“ rýpl si Brit. Ostatně, jak to on dobře umí.

Tvrdá slova. Ale Haye takto na Klička nenahlíží. „Nerouhám se, říkám jen svůj názor. Tito bratři jsou jen banda padělků,“ vyslal další jedovatou slinu na svět boxer, který titul WBA vybojoval v listopadu 2009 v Norimberku, když na body porazil Rusa Nikolaje Valujeva. Ale v červenci 2011 padl s Vladimirem Kličkem.

Ukrajinský boxer Vitalij Kličko se raduje z vítězství nad Polákem Adamkem.foto: ČTK/AP/Czarek Sokolowski

Bývalý šampión prohlásil, že v jedenatřiceti letech ukončí kariéru, to bude 13. října. Ale skončí skutečně, když poslední duel prohrál, odešel by tento muž s cejchem porážky na svých rukavicích? „Nikdy jsem neřekl, že bych chtěl skončit porážkou. Kdybych Vladimira porazil, určitě bych skončil,“ připustil třicetiletý boxer, který dokáže skvěle provokovat.

„Ještě jednou. Říkám, co si myslím. Bylo by dobré jít do souboje s Vitalijem. Zaručuji vám, že by to byl mnohem vzrušující. Pošlu ho k zemi, zlomím mu čelist, nemyslím si, že má dost odvahy. Pokud bude bojovat se mnou, pošlu ho do důchodu a bude se moci plně věnovat politice,“ dodal Haye. “Vitalij je starý pes, který při normálních okolnostech patří do domova seniorů boxerů,“ přidal ještě Brit.

A čtyřicetiletý Kličko? „Je to dobrý soupeř, celý svět ho zná, ale ne kvůli boxu, ale pro jeho řeči. Chci s ním boxovat, je to mé přání, chci ho poslat k zemi."

Reklama

Související témata: