Hlavní obsah

Konečný se odvety o titul mistra světa nedočkal. Dzinziruk souboj vzdal

PRAHA

Nečekané a nepříjemné. Historický zápas o titul mistra světa českého boxera na českém území je v ohrožení. Lukáš Konečný se měl 30. září utkat o světový pás organizace WBO v lehké střední váze, ale jeho soupeř a držitel pásu Sergej Dzinziruk z Ukrajiny se zranil, či onemocněl a brněnský duel zrušil. Informaci potvrzuje i fakt, že byl zápas stažen ze stránek boxrec.com. Stále ale žije varianta, že Konečný bude bojovat ve stejném termínu s jiným soupeřem.

Foto: Petr Horník, Právo

Boxer Lukáš Konečný nemá důvod k smíchu. Duel o mistra světa je v ohrožení.

Článek

„Částečně jsem tohle očekával, on se bojí. Co bude dále, to by se mělo rozhodnout v neděli večer nebo v pondělí přes den,“ řekl Sport.cz Konečný, který si vylepšil v neděli náladu, když uběhl v Ústí nad Labem deset kilometrů pod čtyřicet minut.

Prioritou je ale box. „Teď probíhají velmi rychlá zákulisní jednání. Ve hře je i náhradní soupeř, to je velmi reálné. Asociace WBO musí někoho vybrat, odsouhlasit, a ten dotyčný musí být v přípravě a především musí WBO odebrat titul šampióna Dzinzirukovi. Uvidíme, zda se k tomu odhodlá,“ napsal Konečný na stránkách profiboxing.cz. Poté by se bojovalo o volný titul.

Přáním českého boxera je, aby bylo jasno do pondělí, což je za pár hodin. "Pro mě by bylo velmi nepřijatelné, kdyby sešlo z titulového souboje, na který se připravuji celé léto. Zároveň by to bylo velmi obtížné pro pořadatele, kteří této akci věnovali spoustu času, je prodáno mnoho vstupenek a například jsou i podepsány smlouvy s televizemi,“ nechal se také slyšet český boxer, který se chystal na druhý duel s Dzinzirukem.

V dubnu 2008 s ním v Německu zápas o titul mistra světa prohrál, poté se spekulovalo o verdiktu sudích. Nyní se měl Konečný představit doma, před svými fanoušky.

“Mám velkou motivaci, chci ten titul. Myslím, že jsem na tom po boxerské i fyzické stránce lépe než před třemi lety," říkal ještě před pár dny třiatřicetiletý boxer. Nyní musí čekat.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články