Hlavní obsah

České moderní gymnastky se na olympiádu do Londýna neprobojovaly

České moderní gymnastky se po kvalifikaci víceboje na mistrovství světa v Montpellier definitivně rozloučily s vidinou startu na olympijských hrách v Londýně. Nejlepší z českého trojlístku Monika Míčková skončila až na 47. místě.

Článek

Přímý postup si vybojuje patnáct závodnic z dnešního finále víceboje. Do závěrečné části MS postoupilo z kvalifikace 24 gymnastek. O jejich pořadí rozhodoval součet bodů ze tří nejlepších sestav, nejhorší výsledek se škrtal.

"K postupu mezi čtyřiadvacítku nejlepších stačilo získat v průměru za každé cvičení známku 25 bodů. Monice Míčkové se podařilo dosáhnout tyto známky ve cvičení s obručí a kužely. Chyběla jí ale ještě jedna taková známka," řekla ČTK předsedkyně Českého svazu moderní gymnastiky Blanka Mlejnková.

Za cvičení s míčem dostala Míčková pouze 22,950 bodu, její výkon se stuhou rozhodčí ocenily 23,700 body. "Cvičení s míčem Monika pokazila a při cvičení se stuhou pustili pořadatelé špatnou hudbu. Musela cvičení opakovat, a to se odrazilo na výsledku," dodala Mlejnková.

Vedle 15 přímých postupujících na olympijské hry bude ještě zbývajících devět finalistek víceboje bojovat v lednu v Londýně v dodatečné kvalifikaci o pět volných míst.

Reklama

Související témata: