Hlavní obsah

Konečný prý bude boxovat o světový titul s Bajsangurovem

Ukrajinský boxer Sergej Dzinziruk, který se v pátek měl utkat v Brně s Lukášem Konečným o titul profesionálního mistra světa organizace WBO, podle všeho o svůj pás šampiona přijde. Prezident jedné ze čtyř hlavních boxerských organizací Francisco Valcarcel podle serveru boxingscene.com uvedl, že Dzinzirukovi pás odebere. Konečný by se tak měl o titul utkat se Zaurbekem Bajsangurovem z Ruska.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Lukáš Konečný s pásy pro profesionálního mistra Evropy a interkontinentáoního šampióna organizace WBO.

Článek

Dzinziruk zápas zrušil v neděli 18. září s vysvětlením, že má zraněné rameno. WBO mu nyní podle všeho mistrovský pás odebere i proto, že se jednalo o povinnou obhajobu, ukrajinský boxer navíc o titul boxoval naposledy v květnu 2010, kdy porazil před limitem Australana Daniela Dawsona.

Právo utkat se o titul mistra světa WBO v lehké střední váhové kategorii by tak nyní měli mít Konečný a Bajsangurov, který si již dříve vybojoval nárok vyzvat vítěze původně plánovaného zápasu Konečný - Dzinziruk.

Pokud se zpráva boxerského webu potvrdí, nebude mít nejlepší český profesionální boxer současnosti zřejmě jistotu, že se představí v životním zápase doma. O dějišti by totiž měla rozhodnout takzvaná dražba, tj. nejvyšší finanční nabídka. Boxovat by se prý mělo koncem letošního roku.

Reklama