Hlavní obsah

Ragbisté Nového Zélandu hrozí bojkotem příštího MS

Ragbisté Nového Zélandu hrozí bojkotem příštího mistrovství světa v roce 2015. Pořadatelům současného šampionátu a jedné z ragbyových velmocí vadí marketingová politika Mezinárodní ragbyové rady (IRB).

Foto: ČTK/AP

Novozélandští ragbisté "All Blacks" předvádějí tanec haka před zápasem s Francií.

Článek

Šéf Novozélandské ragbyové unie Steve Tew uvedl, že účastí na aktuálním MS přicházejí All Blacks o 13 milionů novozélandských dolarů (185 milionů korun).

Podle Tewa je tento deficit způsoben politikou IRB, která aplikuje striktní pravidla týkající se reklam během mistrovství světa. Zároveň také snižuje počty mezinárodních zápasů a týmy tak mají stále menší možnosti propagovat své partnery.

IRB na veřejné prohlášení Novozélanďanů okamžitě reagovala tiskovým prohlášením, že ohledně financí je připravena s týmy jednat.

Myšlenka bojkotu mistrovství světa nicméně nemá příliš příznivců ani na straně All Blacks. "Asi si dokážete představit, jak by naše země reagovala. Lidé by nebyli moc šťastní. I pro nás ragbisty by to bylo zničující, kdybychom věděli, že si nezahrajeme na mistrovství světa," uvedl novozélandský reprezentant Keven Mealamu.

Reklama

Související témata: