Hlavní obsah

Boxer Bilík postoupil na MS do druhého kola, Musil skončil

BAKU

Český reprezentant Robert Bilík porazil v prvním kole mistrovství světa v boxu v Baku Slováka Michala Babiaka r.s.c. v 1. kole. Souboj zástupců bývalých federálních partnerů ve váhové kategorii do 69 kg zastavili rozhodčí v čase 2:48 minuty. Naopak Dominik Musil odboxoval na MS jen jeden zápas, v nejtěžší kategorii nad 91 kg byl diskvalifikován.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Boxer Robert Bilík před odletem na MS v Baku.

Článek

Bilíka nyní v Baku dělí dvě vítězství od postupu na olympijské hry v Londýně, kam se z každé kategorie kvalifikuje osm boxerů. Jeho příštím soupeřem bude Egidijus Kavaliauskas z Litvy, který na MS v roce 2009 vyřadil ještě v kategorii do 64 kg v osmifinále Zdeňka Chládka. Po přestupu do vyšší váhy letos ovládl Velkou cenu Ústí nad Labem, když v semifinále porazil Bilíka 2:1 na body.

Musil nastoupil v nejtěžší váhové kategorii proti Blaisi Yepmouovi z Kamerunu. V druhém kole rozhodčí boj ukončili a českého reprezentanta diskvalifikovali. Přitom v prvním kole byl blízko diskvalifikace naopak jeho soupeř.

"Yepmou byl už v prvním kole dvakrát veřejně napomínán za úder hlavou. Musil toho ale nevyužil a místo aby dával rovné údery na hlavu a tím jej vyprovokoval k předklánění s následnou diskvalifikací, přizpůsobil se nečistému boji soupeře," řekl ČTK šéf českého boxu Svatopluk Žáček.

V druhém kole byl Musil třikrát veřejně napomenut a diskvalifikován. "Začal se s ním tahat, držel a otáčel se," popsal Žáček chyby českého reprezentanta.

Mistrovství světa v boxu v Baku:
Do 69 kg - 1. kolo: Bilík (ČR) - Babiak (SR) r.s.c. v 1. kole.
Nad 91 kg - 1. kolo: Yepmou (Kam.) - Musil (ČR) diskvalifikován.

Reklama