Hlavní obsah

Stolní tenisté na ME podruhé prohráli a bronz z Ostravy neobhájí

Družstvo českých stolních tenistů bronz z loňského mistrovství Evropy v Ostravě na šampionátu v Gdaňsku neobhájí. Tým trenéra Tomáše Demka v neděli prohrál ve svém druhém utkání v základní skupině D se Švédskem 2:3 a ztratil šanci na postup do čtvrtfinále.

Článek

Češi se ocitli ve složité situaci už po sobotní porážce 0:3 s Portugalskem a dnes se Švédskem bojovali o udržení naděje na postup. Začali však špatně a po úvodních duelech prohrávali 0:2. Nejprve Jiří Vráblík, jenž týden před ME nahradil v nominaci zraněného Jana Šimončíka, podlehl ve třech setech pětačtyřicetiletému Jörgenu Perssonovi, poté česká jednička Dmitrij Prokopcov nestačil stejně jednoznačně na Pära Gerella.

Šanci na obrat daly českému týmu následující dvě pětisetové výhry, které čeští hráči vydřeli z průběžného stavu 1:2 na sady. Postarali se o ně Tomáš Konečný proti Robertu Svenssonovi a Prokopcov proti Perssonovi. Rozhodující bod nicméně získali Švédové díky Gerellovi, jenž porazil 3:0 Vráblíka.

Po druhé prohře už nemohou být čeští stolní tenisté v tabulce skupiny lepší než třetí, postup do čtvrtfinále mají jistý Švédové a Portugalci. Působení ve skupině zakončí Češi od 19:00 proti Slovinsku.

Reklama