Hlavní obsah

Lysacek kvůli financím nebude startovat v sérii Grand Prix

COLORADO SPRINGS

Olympijský vítěz Evan Lysacek se odhlásil z letošního krasobruslařského seriálu Grand Prix, který odstartuje příští týden ve Spojených státech. Za rozhodnutím šestadvacetiletého Američana s českými kořeny stojí jeho neshody s národní krasobruslařskou federací kvůli financím.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Americký krasobruslař Evan Lysacek se raduje z titulu olympijského vítěze.

Článek

"Je mi líto, že se musím odhlásit. Jsem v dobré formě a moc jsem se na Americkou brusli těšil, ale nedokázali jsme dostatečně včas se svazem dojít k nějaké rozumné dohodě. Je mi líto, že to takhle dopadlo, ale snad se ještě v této sezoně vrátím," uvedl Lysacek na svých internetových stránkách.

Účast na Americké brusli měla být prvním Lysackovým soutěžním vystoupením od kontroverzního vítězství na olympiádě ve Vancouveru, kde porazil ruského konkurenta Jevgenije Pljuščenka i bez zařazení čtverného skoku ve volné jízdě.

Díky Lysackovu rozhodnutí se do americké nominace dostal o čtyři roky mladší Douglas Razzano, pro nějž bude start na Americké brusli premiérou v Grand Prix. Mezi jeho soupeře bude patřit i český reprezentant Michal Březina.

Reklama