Hlavní obsah

Pardubice chtějí Dostihovému spolku odpustit pohledávky

Pardubice

Město Pardubice nejspíš odpustí Dostihovému spolku pohledávky ve výši tři miliony korun, jinak by byl velké ztrátě. Rozhodne o tom ve čtvrtek zastupitelstvo. Letošní rok byl kvůli koronavirové pandemii zcela nestandardní. Novinářům to dnes řekl náměstek primátora Petr Kvaš (ODS).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Žokej Lukáš Matuský žene Hegnuse do cíle Velké pardubické. Jindy nabité tribuny při 130. ročníku kvůli koronaviru zely prázdnotou. Ilustrační foto.

Článek

"I tak je přepokládaná nějaká ztráta. Čekáme ještě milion korun od Jockey clubu za odběhnuté dostihy. Když všechny peníze přijdou, ztráta se vejde pod jeden milion korun," řekl Kvaš.

Město vlastní majoritní podíl spolku, drží 52 procent akcií. Podle návrhu chce odpustit společnosti, která pořádá dostihy i jiné akce a stará se o dostihové závodiště, pohledávky za pronájem tribun a za reklamní služby.

Spolek letos zvažoval, jestli vůbec pořádat Velkou pardubickou, protože epidemická situace nedovolovala přítomnost diváků. Nakonec se 130. ročník slavného dostihu konal bez obecenstva, lidé ho mohli sledovat v televizi. "Kdyby se Velká pardubická nekonala, ztráty se vyšplhají někam k deseti milionům korun," dodal Kvaš.

Reklama