Hlavní obsah

Konečný bude o světový pás bojovat v únoru. Ve hře je Moskva, Kyjev, Groznyj

PRAHA

Únor 2012, to je výsledek týdenních jednání boxerských stájí. Koncem února má český profesionální boxer Lukáš Konečný bojovat o titul mistra světa organizace WBO v lehké střední váze se Zaurbekem Bajsangurovem z Ruska. Zatím je znám jen měsíc, o dni a místu se stále jedná. I když některá kandidátská města se objevila. Má šanci i Brno, kde měl český boxer stanout v ringu už 30. září se Sergejem Dzinzirukem?

Foto: Michal Doležal, ČTK

Lukáš Konečný neví, kde bude o světový titul boxovat

Článek

Podle serveru boxingscene.com mají šanci tři města. Moskva - hlavní město Ruska, Kyjev - hlavní město Ukrajiny, Groznyj - hlavní město Čečenska.

Co Brno?

Pokud bratři Kličkové, kteří bdí nad kariérou Bajsangurova, vloží úsilí a určí si místo zápasu, bude obtížné jim vymluvit tyto tři varianty. Moskva - Bajsangurov je Rus. Kyjev - Kličkové pochází z Ukrajiny, zde sídlí i jejich stáj K2 Promotions. Groznyj - Bajsangurov se narodil v Samaški, což je obec vzdálená třicet kilometrů od Grozného.

Zatím je jisté jedno. Konečného stáj SES a K2 mají dohodu na stole. Ta zní, že zápas má být koncem února, smlouva nyní čeká na podpis, kde bude uvedeno datum a místo. Jaké?

Vánoce ve volném stylu 

„Únor mi vyhovuje. Existovala i varianta, že se zápas uskuteční začátkem ledna, to ale nebyl dobrý čas,“ přiznal Konečný, který neví, kde vstoupí nakonec do ringu, kde se podruhé v životě pobije o světový pás. Přesto trénuje, ale životosprávu nyní trochu povolí.

„Trénuju furt, ale přibral jsem, teď to neřeším. Tři týdny před Vánocemi nasadím dietu. Na Vánoce a Silvestra se ale naperu, ťuknu si i nějakým alkoholem, trénovat budu lehce a od začátku ledna do všeho zase vlítnu naplno,“ má jasný plán.

Původně měl dvaatřicetiletý Konečný boxovat 30. září v moravské metropoli s Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem, ale ten ze zdravotních důvodů nepřicestoval a duel zrušil. Následně mu asociace titul odebrala, ten byl přidělen příštímu soupeři českého boxera.

A tím je Bajsangurov, který má Kličky v zádech.

Reklama

Související témata: