Hlavní obsah

Postel vymění za ring. Rosenberg vklouzne do profesionálního boxu

PRAHA

Vrátí se tam, kde před několika lety byl. Robert Rosenberg byl českým amatérským reprezentantem v boxu, poté se ale vrhl do jiných vod. Stal se pornohercem. V úterý se vrátí jako boxer, kterého čeká premiéra v profiringu. Mezi šestnáct provazů vkročí na galavečeru Warriors of the Ring. Akce se koná v úterý 29. listopadu v aréně Sparty na Podvinném mlýně. Fanoušci uvidí také titulové zápasy Miguela Veloza a Srbky Marije Pejakovičové.

Foto: facebook Roberta Rosenbergera

Robert Rosenberg vkročí do profesionálního ringu.

Článek

"Box mám rád, možná to málokdo ví, ale v amatérském ringu mám odboxováno šestnáct zápasů. Moje bilance je 7-9. Jeden zápas jsem absolvoval i v K-1 loni na Kladně na Galavečeru Pavla Hakima Majera. Když přišla nabídka na profibox, dal jsem si dva dny na rozmyšlenou a pak si řekl, proč ne,“ vysvětlil své rozhodnutí Rosenberg na stránkách profiboxing.cz.

Šestatřicetiletý vyučený automechanik trénoval na premiérový zápas pětkrát týdně, třikrát dokonce dvoufázově - boxerna, posilovna, běhání, kolečkové brusle. To vše dva měsíce, aby nabral formu.

V ringu se mu na čtyři kola po třech minutách postaví Alex Winchu. "Jsem celkem mediálně známý, ať pozitivně, nebo negativně. Třeba se lidi přijdou podívat, jak dostanu na budku," řekl Rosenberg s úsměvem na čtvrteční tiskové konferenci.

Dva titulové zápasy

Celkem se v úterý postaví do ringu jedenáct dvojic. Mezi vrcholy večera budou patřit dvě klání. Velozo se utká v lehkotěžké váze s Atou Doganem z Turecka o interkontinentální pás šampióna organizace WBF. Ženský box zastoupí v super střední váze Pejakovičová, která bude bojovat s Lotyškou Zane Brigeovou o titul mistryně světa WBF.

"Nepovažuji to za životní zápas, ale jako postup výše. Doufám, že to dopadne dobře. Je to titulový zápas dobré asociace," řekl kubánský boxer Velozo, který žije v Česku.

"Chceme dostat profibox opět do popředí mezi bojovými sporty. Plánujeme uspořádat čtyři nebo pět galavečerů Warriors of the Ring, které ale zřejmě všechny nebudou čistě boxerské," řekl jeden z pořadatelů Daniel Dvořák.

Úterním večerem, kde se představí i Luboš Šuda, Jindřich Velecký, Adam Hubinger, Štěpán Horváth, bude také provázet a komentovat jednotlivé duely Lukáš Konečný, který má v únoru bojovat o titul mistra světa asociace WBO, kde se utká s Rusem Zaurbekem Bajsangurovem.

Reklama