Hlavní obsah

VIDEO: Miliónové oblečení pro olympijský Londýn odhaleno. Dnes jde do prodeje

PRAHA

Dvoubarevná fuga v hodnotě stovek miliónů korun od Františka Kupky, která posloužila jako inspirace pro oblečení české olympijské výpravy, ve čtvrtek v Národní galerii odhalila svoji tvář. Pro Londýn 2012 každý sportovec obdrží třiatřicet modelů z kolekce. „Testovali jsme materiály při sportu, běžném nošení, chodil jsem v tričku i na oběd. Bylo příjemné, že jsme se mohli na vývoji podílet, člověk nedostane jen kus hadru,“ pochvaluje si skifař Ondřej Synek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Skifař Ondřej Synek předvání novou kolekci oblečení pro olympiádu v Londýně.

Článek

Prodyšnost, nepromokavost kvůli anglickému počasí s vodním efektem, ekologické látky, speciální látka Ice Caffé s chladivým účinkem, antibakteriální materiál z bambusu, teflonový film. I z tohoto je vyrobeno oblečení, které jde v pátek do prodeje. Druhá část pak sto dní před startem olympiády.

„Použili jsme obraz Dvoubarevné fugy, jde o velký skok dále, chceme navázat na úspěšnou zimní kolekci z Vancouveru. Věříme, že jde o krok správným směrem,“ je optimistou Václav Hrbek z firmy Alpine Pro, která oblečení pro sportovce připravila.

Ondřej Synek v novém oblečení pro olympiádu v Londýně.foto: Jan Handrejch

Kdo má zájem si koupit něco z této kolekce, nemusí se bát, že se na něj nedostane. Do prodeje půjde téměř dvě stě třicet tisíc kusů. Pokud nebudete chtít bundu v hodnotě pěti tisíc, můžete si zakoupit hrníček, klíčenku, či pláštěnku. A nepůjde o napodobeniny. Čeští fanoušci zakoupí to samé, co budou nosit sportovci.

Kolekce, jejíž náklady se na vývoj pohybovaly v desítkách miliónů korun, vychází z českých národních barev, kde dominuje bílá.

Ondřej Synek na přehlídkovém molu.foto: Jan Handrejch

„Kolekce je povedená, doufám, že se bude líbit i ve světě. Motiv byl jasně daný, šlo hlavně o to, zakomponovat ho do části oblečení. Myslím, že se to povedlo,“ říká spokojený Synek, který neví, jaká medaile se spojí s českými barvami. Že by zlatá?

„To nevím, to se musíme nechat překvapit. Nechali jsme se překvapit kolekcí, tak se musíme nechat překvapit i medailí, případně neúspěchem,“ usmívá se skifař, kterému z olympiády v Číně zůstaly jen kraťasy, zbytek rozdal kamarádům.

Co mu zůstane z Anglie? Medaile by stačila...

Reklama

Související témata: