Hlavní obsah

Polská policie zničila gang obchodující s anaboliky

VARŠAVA

Polská policie při doposud největší akci proti obchodníkům s anaboliky zadržela 23 lidí. Jsou mezi nimi i mistři a vicemistři světa v různých silových sportech. Policisté jim zabavili milióny kusů tabletek. O zátahu, který se konal v úterý na značné části polského území, dnes informovalo policejní prezidium.

Článek

Gang se v Polsku i v zahraničí zabýval nelegálním obchodem s farmaceutickými prostředky, které ovlivňují růst svalové hmoty a zvyšují výkonnost organismu. Za účast v organizované zločinecké skupině v Polsku hrozí pět let vězení. Někteří její členové jsou také podezřelí, že prali špinavé peníze, za což mohou jít za mříže až na osm let.

Policisté při prohlídkách bytů, které si údajní obchodníci s anaboliky pronajímali, narazili na prostory pro balení těchto přípravků a na sklady. Zajistili také půl milionu zlotých (2,8 milionu korun) v hotovosti a několik luxusních aut.

"Mezi zadrženými jsou osoby spojené v minulosti i v současnosti se silovými sporty, které se účastnily soutěží na státní i mezinárodní úrovni, kde dosáhly vynikajících výsledků, včetně titulů mistrů a vicemistrů světa," řekl dnes mluvčí polského policejního prezidia Mariusz Sokolowski. Po současné obří akci, které se zúčastnilo 250 mužů zákona, policie plánuje, že v souvislosti s tímto případem zadrží i další lidi.

Reklama