Hlavní obsah

Vitalij Kličko chce o boxerské kariéře nechat rozhodnout fanoušky

BERLÍN

Boxerský mistr světa WBC v těžké váze Vitalij Kličko chce nechat o konci své kariéry rozhodnout fanoušky. Starší z bratrské dvojice ukrajinských šampionů má příští rok v plánu dva zápasy, jež možná budou jeho rozlučkou s ringem.

Foto: Czarek Sokolowski, ČTK/AP

Ukrajinský boxer Vitalij Kličko se raduchce o své kariéře nechat rozhodnout fanoušky.

Článek

Čtyřicetiletý Kličko se nejprve 18. února v Mnichově utká s Britem Dereckem Chisorou. "Je to zajímavý soupeř. Pro mě ten duel s Robertem Heleniusem o mistra Evropy jasně vyhrál," řekl listu Bild Kličko o nedávném zápasu v Helsinkách, v němž zvítězil těsně na body domácí Helenius, který by mohl být příštím soupeřem Ondřeje Pály.

V červnu v dosud neupřesněném termínu a městě by se měl Kličko utkat s Davidem Hayem. Výřečný Brit po loňské porážce na body s Vitalijovým mladším bratrem Vladimirem ukončil kariéru, ale nyní uvažuje o "odvetě" proti druhému Kličkovi. "Haye prohraje k.o.," je si Ukrajinec jistý.

Jeho budoucnost pak prý budou mít v rukou fanoušci. "Ti se budou moci sami rozhodnout, jestli mám v pěstích dost páry," uvedl boxer s bilancí 43 výher z 45 duelů. "Rekord George Foremana, který boxoval ještě v pětačtyřiceti letech, ale nepřekonám," dodal Kličko, jenž se po skončení kariéry chce politicky angažovat doma na Ukrajině.

Reklama