Hlavní obsah

Baumrtová a Šefl mají z domácího bazénu šest zlatých a stříbro

Simona Baumrtová a Jan Šefl se stali nejúspěšnějšími plavci na mistrovství České republiky v krátkém bazénu, které se od čtvrtka do neděle konalo v Chomutově jako derniéra tamního bazénu, jež bude přestavěn na aquapark. Oba získali šest titulů, Baumrtová navíc jeden v českém rekordu.

Foto: archiv Simony Baumrtové

Plavkyně Simona Baumrtová.

Článek

Bronzová medailistka z nedávného ME v krátkém bazénu ve Štětíně Baumrtová vyhrála podle očekávání všechny znakařské tratě, při neúčasti další české špičkové plavkyně Barbory Závadové také polohové závody na 100 a 200 metrů a triumfovala také na motýlkářské dvoustovce. K tomu přidala ještě stříbro na 50 metrů motýlek.

Její výkon 1:01,32 minuty z polohové stovky je navíc českým rekordem, z tabulek chomutovská plavkyně Baumrtová vymazala o 18 setin dva roky starý výkon Petry Klosové. "Škoda, že tady nebyla Bára, mohla jsem se s ní vytáhnout ještě za lepšími časy," řekla České televizi Baumrtová.

Plzeňský Šefl ovládl všechny tři motýlkářské tratě, polohové závody na 100 a 200 metrů a také byl nejrychlejší na trati 200 metrů volný způsob. Také on si z Chomutova odveze i jedno stříbro, které vybojoval na kraulařské stovce.

Reklama

Související témata: