Hlavní obsah

Český thajboxer vyhrál reality show a tisíce dolarů. Bylo to na palici, přiznal

PRAHA

Prošel všemi nástrahami v Thajsku, vyhrál dva zápasy v ringu a postoupil do finále. Do Prahy přijel jako jeden ze čtyř, kteří zůstali sami ve světové bojové reality show Enfusion. A on se dostal až na vrchol. Thajboxer Ondřej Spejbl Hutník v pátek vyhrál šek na třicet tisíc dolarů. V legendární pražské Lucerně porazil nejdříve Mohammeda Boubkariho z Maroka. Ve finále mu rozhodčí zvedli ruku i po boji se Španělem Frankem Munozem. „Řekl jsem mu česky, že mám prachy a on z toho byl špatnej,“ usmál se unavený vítěz, který vyhrál dvaadvacátý duel v řadě.

Foto: Sport.cz

Thajboxer Ondřej Spejbl Hutník vyhrál bojovou reality show Enfusion

Článek

"Kdož su boží bojovníci," s takovou písní Hutník nastoupil za vřavy natěšených fanoušků. Na pódiu mu ji dvakrát zazpíval sám Daniel Landa. "Spejbl" šel k šestnácti provazům v doprovodu, který nesl prapor, všichni stylově oblečeni. Pak se pustil do soka.

„V prvním zápase jsem do toho musel trochu šlápnout, protože mi rozsekl hlavu, vůbec jsem nevěděl, jak to vypadá, tak jsem do toho prostě vlítnul. Soupeř měl hodně rozkopanou nohu, možná to nevypadalo, ale zkasíroval jsem jich taky dost, noha mě bolí,“ přiznal český bojovník, který vyhrál v přepočtu 600 tisíc korun.

Ale musel se k nim probít. Po sešití hlavy pěti stehy a dvouhodinách pauzy, nastal čas finále. Další tři kola po třech minutách. Překonat bolest a jít znovu ro ringu. Po čtrnácti lednových dnech na ostrově Koh Samui, kde teplota šplhala k pětatřiceti stupňům, kde muselo šestnáct bojovníků ze šestnácti zemí projít i šílenými úkoly, nastalo finále. Jen dva zůstali, oni a boj o nejlepšího thajboxera na světě ve váze do 95 kilogramů. Čech vs. Španěl.

„Do druhého zápasu se mi nenastupovalo dobře. Soupeř byl taky unavený, ale měl proti sobě nejdříve soka, který moc nekopal. Byl na tom možná trochu lépe než já, ale udělal jsem, co jsem mohl. Možná to nebylo nejhezčí, ale bojoval jsem tak, abych vyhrál. To se povedlo. Mám třicet tisíc dolarů, což jsem ani nedoufal,“ byl spokojený Hutník, který si ale radosti pár minut po zápase moc neužíval.

Čtyři finalisté Enfusion show a jejich kapitánky

Holandská produkce, která celou show připravila, vše stále natáčela, celý večer snímalo osm kamer. Sestřih půjde do stovky zemí. Na čtrnáct lednových dní v Thajsku nikdo z šestnácti povolaných nezapomene. Hodiny tréninku, odříkání, bolesti, psychického vypětí, taktizování, přetvářky, extrémní situace. Soutěž ve střelbě, bungee jumping, orientace v pralese. Čtyřiadvacet hodin adrenalinu.

„Nevím, jestli bych do toho šel znovu, musel bych se fakt hodně rozmýšlet. Bylo to na palici. Z Čech jsem první, který absolvoval celou tuhle reality show. Všechno bylo špatné. Nemám rád, když se musíte stýkat se soupeři ve volném čase. Byl tam hodně psychický nátlak. K tomu fyzické vypětí, pětatřicet stupňů a velká vlhkost,“ vzpomínal "Spejbl", který nadchl lidi v Lucerně. "Fanoušky jsem hodně vnímal jen v prvním zápase, ve druhém jsem byl v pr....“

Bolí mě hlava, jedu domů

A co s výhrou? „Vůbec nevím, peníze budou až někdy v březnu, potom se odečte pro trenéry, daně... Když mi zůstane 300 tisíc, tak super. To je jako deset normálních zápasů. Takový peníze normálně nemůžeme dostat za zápas ani náhodou. Ani mi to ještě nedochází, bolí mě strašně hlava, zabalím si věci a jedu domů. Chtěl bych ještě všem poděkovat, kteří mi pomohli,“ dodal vítěz a zápasník pražského Hanuman Gymu si šel zabalit.

Na galavečeru ale nebojoval jen Ondřej Hutník. Diváci zhlédli celkem čtrnáct zápasů. Tři předvedly i kapitánky, které měly na povel bojovníky v Thajsku. Z Českých bojovníků se postavil do ringu například Tomáš Hron, který ukázal kvalitní podívanou. Jiří Apeltauer se zase po dvaceti letech rozloučil s kariériou. Poslední zápas vyhrál.

Reklama

Související témata:
Spejbl