Hlavní obsah

VIDEO: Když obři baví fanoušky a jediná vteřina může rozhodnout o slávě

PRAHA

Holandský řízek Alistair Overeem, který váží téměř 120 kilogramů, má právo vyzvat šampióna UFC Juniora Dos Santose. Vycvičení giganti zápasící ve stylu MMA, ve smíšených bojových uměních, kteří při nástupu do oktagonu budí respekt. Overeem porazil 30. prosince Brocka Lesnara. Rychle a úchvatně. Ten poté za pár minut ukončil kariéru. V prvním kole šel k zemi po kopu na játra. Pro rok 2012 má těžká váha v plánu souboj Overeem vs. Dos Santos.

Foto: Eric jamison, ČTK/AP

Brock Lesnar (vpravo) a Alistair Overeem během zápasu v Las Vegas.

Článek

Ale až v létě se fanoušci dočkají. Může Overeem porazit Dos Santose? Jisté je, že je ve vzduchu jedna z nejvíce vzrušujících bitev v těžké váze.

Zatím je ještě čas. Holanďan chce oddych a soupeř stále není úplně fit po zranění kolena. „Byl jsem jím ohromen. Není pochyb, že je jeden ze třech nejlepších v těžké váze. Doufejme, že letos v létě. Letošní léto je pravděpodobné. Jde o zápas, který když skončí, jak skončí, tak bude vzrušující,“ řekl Dana White, současný prezident Ultimate Fighting Championship (UFC).

Jedenatřicetiletý Holanďan, který má bez čtyř centimetrů dva metry se v zápase v Grand Garden Areně v Las Vegas dlouho nezdržel. Lesnar prohrál a odešel do důchodu. „Věřil jsem více jemu, ale řekl mi, že cítil kolena a kopy, myslel si, že má zlomené žebro. Poslední rána ho rozhodila. Má právo odejít do důchodu, slíbil to své ženě a dětem. Myslím, že každý ví, kdy přestat,“ řekl pro Tatame.com Junior Dos Santos o Američanovi, který se vrátil přitom po dvou letech, kdy laboroval se zdravím.

On odešel, fanoušci jednoho z nejpopulárnějších sportů v Americe, čekají na novou show. A jednou z nich bude v roce 2012 Alistair Overeem vs. Junior Dos Santos, který v listopadu zdolal za minutu Caina Velasqueze.

Junior Dos Santos, zápasník MMAfoto: topology.com

Dva zápasníci, kteří se potkají v kleci
Alistair Overeem
Přezdívka: Demolition Man
Zápasy: 36 výher, 11 porážek
Výška: 196 centimetrů
Váha: 117 kilogramů
Narozen: 17. 5. 1980
Země: Holandsko
Junior Dos Santos
Přezdívka: Cigano
Zápasy: 14 výher, 1 porážka
Výška: 194 centimetrů
Váha: 109 kilogramů
Narozen: 12. 9. 1984
Země: Brazílie

Reklama

Související témata: