Hlavní obsah

Pálešová bezpečně zvládla londýnský test a pojede na OH

LONDÝN

Sportovní gymnastka Kristýna Pálešová se kvalifikovala na olympijské hry. Podobně jako Martin Konečný zvládla předolympijský test v Londýně, který byl poslední možností zajistit si na vrcholné soutěži účast. Dvacetiletá Pálešová už startovala před čtyřmi lety v Pekingu, kde ve finále víceboje obsadila 21. místo.

Článek

V londýnské kvalifikační soutěži, na které si zajistila účast na loňském mistrovství světa, skončila v konkurenci téměř stovky gymnastek 31. Ve hře bylo 34 míst, v redukovaném pořadí byla dokonce třináctá. Čtyři sestavy jí vynesly známku 53,032, což je lepší výkon, než jaký předvedla na říjnovém MS v Tokiu.

"Nejtěžší bylo udržet v celém víceboji koncentraci. To se mi podařilo a jsem šťastná, že ta dřina nevyšla naprázdno. Podařilo se mi podat na všech nářadích vyrovnané výkony," řekla ČTK brněnská gymnastka. Jen na bradlech prý při jednom prvku zaváhala. "Odhaduji, že to znamenalo ztrátu tří desetinek až půl bodu. Jinak jsem odvedla svoje maximum," dodala.

Pro splnění olympijského snu prý udělala vše. V tělocvičně strávila každý den i o vánočních a novoročních svátcích. "Cvičila jsem šest až osm hodin denně. Kvalifikace byla v nezvyklém lednovém termínu, ale úspěchu jsem podřídila celý svůj program. Chystám se to trochu oslavit a potom mám půl roku na přípravu na olympiádu a vyladění formy," uvedla Pálešová.

Reklama