Hlavní obsah

VIDEO: Trapas. Lyžařka zapomněla olympijský slib a zaklela: Ho...

Na prvních mládežnických zimních hrách v Innsbrucku se vše na úvod při zahájení obléklo do slavnostního hávu, ale olympijský majestát dostal na frak. Slib za sportovce na vrcholné akci pro náctileté pronášela rakouská lyžařka Christina Agerová. Ač nejde o složitou formuli, potkalo ji dokonalé okno. Trapas. Zapomněla v tu chvíli snad i to, jak se jmenuje.

Nepodařený olympijský slib

Článek

Nervy pracovaly. Nevěděla, jak dál. Místo plynulých slov o dodržování pravidel a čestném zápolení z ní před mnohoatisícovým publikem a televizními kamerami vypadlo něco strašidelného. Klasické německé zaklení: Scheisse!!! Pro ty, kteří by snad nerozuměli: Ho... či Do pr...! Vše nakonec zvládla s tahákem.

Avšak důstojnost, jíž jsou prosyceny slavnostní momenty na jiných podobných akcích, na chvíli zcela vzala za své. A šestnáctiletá lyžařka se rázem stala slavnou. I když ji asi polil pot hrůzou.

V jakém nervovém rozpoložení byla, pochopilo i publikum. Chechtalo se také a nešťastnici vysvobodilo. Možná nejkomičtější zahájení velké sportovní akce v historii bylo na světě.

Reklama

Související témata: