Hlavní obsah

Zabili sport, který miluji, pálí ostrými rodák ze Zimbabwe, který chtěl líbat Klička

PRAHA

Konfrontace boxerů před zápasem, to většinou nebývá nuda. Slovní přestřelky, peprné výrazy, že se testosteron pomalu nevejde do místnosti. Vitalije Klička čeká 18. února souboj o mistra světa v těžké váze organizace WBC. V Mnichově se mu postaví Derek Chisora. Obhájce z Ukrajiny a vyzyvatel z Anglie, který se narodil v Zimbabwe. Ještě nejsou v ringu a už pálí ostrými.

Foto: Luke Mac Gregor, Reuters

Vitalij Kličko (vlevo) a Derek Chisora během tiskové konference v Londýně.

Článek

„Už jsem nabídl Vitaliji polibek, ale nebyl oholený,“ citoval Chisoru server Boxingscene. „Je to Derekův zvyk líbat jiné muže. Já nevím, já mám rád ženy a líbám je hodně,“ reagoval Kličko na výpad osmadvacetiletého boxera.

Derek Chisora v profesionálním ringu získal 15 výher, z toho bylo 9 stylem k.o., dvakrát prohrál. Nyní mu podle žebříčku boxrec.com patří šestnácté místo. Jeho sok je o čtrnáct stupňů výše, čtyřicetiletý Kličko je druhý. Ukrajinec má na kontě 43 výher, jen dvě nebyly k.o., dvakrát prohrál. On s pětatřicetiletým bratrem Vladimirem vládnou těžké váze. Už hodně dlouho neprohráli. Vitalij naposledy 21. června 2003 s Lennoxem Lewisem, od té doby 11 výher. Vladimir nestačil na Lamona Brewstera 10. dubna 2004, od té doby 14 vítězství.

Vitalij Kličko v tréninku na souboj s Derekem Chisorou.foto: Reuters/Gleb Garanich

„Každý je už unavený z tebe a z tvého bratra. Přijďte 18. února, tam bude nový král. Lidé chtějí změnu, já jsem to jasné světlo, které svítí. On a jeho bratr zabili sport, který já miluji,“ vypálil do světa rohovník z Londýna, který nemá daleko od nejlepšího Čecha v této váhové kategorii. Ondřej Pála je pouze jedno místo za Chisorou, je sedmnáctý. On 30 duelů vyhrál, 21 před limitem, dvakrát na soka nestačil.

„Jsem ve skvělé kondici, mohl bych vyrazit hned teď na zápas, těším se, čeká mě velký úkol. Jedu do Německa s jediným cílem, ukončit panování Klička, přeborníka těžké váhy,“ pokračoval Chisora, který by v případě výhry hodně překvapil. Pokud chce uspět, musí zdolat soka, který narostl do výšky 202 centimetrů, on sám má o patnáct centimetrů méně.

Vitalij Kličko a Dereck Chisora se spolu utkání v Mnichově 18. února o titul o mistra světa v těžké váze organizace WBC.foto: ČTK/AP/Alastair Grant

Angličan přirovnává Klička k onemocnění, kde boxuje doktor. A tím právě Kličko je, on drží titul Ph.D. ve sportovní medicíně z kyjevské univerzity. „Je to lékař, on je černý mor, jdu ho zničit na jeho vlastním dvorku,“ přisypal trochu ostří Chisora, který je tmavé pleti.

„Není to o barvě,“ nechal se slyšet Kličko. „Můžeš mi říkat bílá nemoc, mě to nevadí,“ odvětil hned v poklidu soupeř.

Kdo vyhraje, bude to také přestřelka, nebo rychlý proces? Spekulace skončí 18. února.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články