Hlavní obsah

Krasobruslař Pljuščenko vynechá MS, půjde na operaci s kolenem

SHEFFIELD

Ruský krasobruslař Jevgenij Pljuščenko nebude startovat na březnovém mistrovství světa v Nice. Olympijský vítěz z roku 2006 po dnešním krátkém programu na evropském šampionátu v Sheffieldu oznámil, že místo toho půjde na operaci s kolenem.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Ruský krasobruslař Jevgenij Pljuščenko na ME v Sheffieldu.

Článek

"Dostávám tady hodně injekcí proti bolesti a už moc nepomáhají," citovala trojnásobného mistra světa agentura Reuters. "Po závodech proto půjdu v Německu na operaci, je to zase meniskus. Pak si dám pauzu, doléčím se a příští rok začnu znovu. Ale nevadí mi to, titulů mám dost a mojí hlavní motivací je olympiáda v Soči," dodal po dojetí krátkého programu. V něm se kvůli bolestem nepokusil o čtverný skok, přesto získal 84,71 bodů a na druhém místě ztrácí na vedoucího krajana Artura Gačinského devět setin.

"Krátký program bez čtverného skoku pro mě byl jako návrat do minulosti. Jízda bez něj je pod moji úroveň, ale teď ho prostě nemůžu udělat," uvedl Pljuščenko. Právě čtverný skok byl centrem kontroverze na olympiádě ve Vancouveru, kde ruský krasobruslař prohlásil, že zlatý medailista Američan Evan Lysacek pro něj není opravdový šampion, protože se o čtverný skok nepokusil.

Mistrovství Evropy je pro devětadvacetiletého Pljuščenka prvním velkým závodem od olympiády ve Vancouveru v roce 2010. Pro start v Sheffieldu musel šestinásobný kontinentální šampion dostat výjimku od Mezinárodní bruslařské unie, protože kvůli dlouhé pauze neměl potřebné výsledky.

Reklama