Hlavní obsah

Kostnerová vyhrála na ME krasobruslařek krátký program

Italská krasobruslařka Carolina Kostnerová útočí na čtvrtý evropský titul. Krátký program vyhrála před Finkou Kiirou Korpiovou a Ruskou Xenií Makarovovou. Na šampionátu v Sheffieldu se v pátek nedařilo další ze spolufavoritek Aljoně Leonovové z Ruska, která půjde do volných jízd až ze šesté pozice.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Italská krasobruslařka Carolina Kostnerová při krátkém programu na ME v Sheffieldu.

Článek

Žádná z krasobruslařek, které dostanou malé medaile za krátký program, nijak výrazně neriskovala. Všechny jako kombinaci zařadily dva trojité toeloopy, což je nejjednodušší varianta kombinace dvou trojitých skoků.

Rozhodčí po technické stránce i v programových komponentech nejvýše ocenili výkon hlavní favoritky Kostnerové, která se jediného drobného zaváhání dopustila při skoku do jedné z piruet. Získala 63,22 bodu a před volnou jízdou má náskok 1,42 bodu před obhájkyní bronzové medaile Korpiovou. Ta bývá tradičně silnější v krátkých programech, ve volné jízdě mívá problémy.

Z ruských krasobruslařek je zatím nejvýše Makarovová, která se však nedostala přes šedesátibodovou hranici a na vedoucí Kostnerovou ztrácí 5,67 bodu. Dnešní vystoupení se naopak vůbec nevydařilo její krajance Leonovové, jež udělala chybu v kombinaci a po nevýrazném výkonu zaostala o více než devět bodů za osobním rekordem.

Česká republika v této kategorii už zastoupení nemá, Eliška Březinová vypadla v kvalifikaci.

Mistrovství Evropy v krasobruslení v Sheffieldu
Ženy - krátký program
1. Kostnerová (It.)63,22
2. Korpiová (Fin.)61,80
3. Makarovová (Rus.)57,55
4. Gedevanišviliová (Gruz.)57,14
5. V. Helgessonová (Švéd.)55,68

Reklama

Související témata: