Hlavní obsah

VIDEO: Extrém na Lysé hoře, vítěz zdolal víc než Everest

Zimní mistrovství v horském maratonu se uskutečnilo poslední lednový víkend na Lysé hoře. Jednotlivci i štafetové dvojice museli při extrémním horském běhu zdolat při každém výstupu převýšení přes 700 metrů, cílem bylo dosažení co největšího počtu vystoupaných metrů a výstupů na vrchol hory. Vítěz závodu Zbyněk Cypra si sáhl na samotné dno, převýšení zdolal čtrnáctkrát. Mezi štafetami vyhráli Poláci Piotr Hercog a Marcin Swierc, kteří Lysou společně pokořili 19krát.

Foto: Sport.cz

Horský běh

Článek

Horský běh

Extrémní sportovní akce na Lysé hoře se účastnilo okolo 600 závodníků. Ti vycházeli pěšky z místa startu u hotelu Petr Bezruč ve výšce 620 m. n. m. a stoupali po modré turistické značce až na vrchol Lysé hory ve výšce 1324 m. n. m.,  kde procházeli kontrolou. Sestupová trasa vedla po červené turistické značce přes Lukšinec a Malenovickou sjezdovku zpět k hotelu.

Pro zajímavost stojí za to zmínit, že vítěz Zbyněk Cypra z klubu SK Valašského království překonal v rámci závodu necelých 10 000 výškových metrů. Výška nejvyšší hory světa Mt. Everest je přitom 8 848 m. n. m.

Reklama

Související témata: