Hlavní obsah

Boxeři Kuby se po čtyřech letech představí na GP Ústí nad Labem

PRAHA

Kubánští boxeři by se po čtyřech letech měli představit na Grand Prix města Ústí nad Labem. Prezident České boxerské asociace Svatopluk Žáček se na startu elitního světového týmu dohodl s kubánským chargé d'affaires Ferminem Gabriele Quinonesem Sanchezem, kubánskou boxerskou federací a zástupci organizace Inder, která na Kubě zastřešuje sport.

Článek

"Bylo to složité. Snažil jsem se vše dojednat přes kubánskou ambasádu, pak i přes jednoho člověka z Prahy. Komunikovali jsme s federací i Inderem a nakonec jsme se dohodli," řekl ČTK Žáček, který ještě řeší ekonomickou stránku dohody.

"Řešíme hlavně letenky. Kubánci jsou nyní v Evropě a představí se na turnajích v Maďarsku a Bulharsku. Poté ale odletí domů a týden před turnajem přiletí k nám," uvedl Žáček, který právě s ohledem na skutečnost, že letenky ještě nejsou zarezervovány a zaplaceny, nepovažuje start Kubánců za stoprocentně jistý. "Ale na devadesát procent to je," řekl.

Grand Prix Ústí nad Labem se uskuteční od 20. do 25. března a barvy Kuby by na ní měli hájit například úřadující mistři světa Lázaro Álvarez Estrada (do 56 kg), Julio Cesar la Cruz Peraza (do 81 kg) nebo olympijští medailisté Carlos Banteur Suárez (do 69 kg) a Roniel Iglesias Sotolongo (do 64 kg).

"Všechno jsou to elitní světoví boxeři. Kubánci byli vždy okrasou turnaje a jsem přesvědčen, že tomu tak bude i letos," dodal Žáček. Naposledy se zástupci Kuby představili na ústeckém turnaji v roce 2008.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články