Hlavní obsah

Dohoda je na stole. Boxer Konečný se o světový trůn pobije v březnu v Kyjevě

PRAHA

Konečně. Konečný se dočkal. Měsíce čekání a dohadů jsou u konce. Vše začalo v roce 2011, skončilo v roce 2012. Vrchol ale teprve přijde. Profesionální boxer Lukáš Konečný zná termín a místo zápasu o titul mistra světa v lehké střední váze organizace WBO. Čech versus Rus Zaurbek Bajsangurov se o mistrovský pás pobijí 10. března v Kyjevě. "Je to tak, už se dolaďují jen drobnosti. Třeba jako televizní práva, ale zápas je dohodnutý," potvrdil Sport.cz Konečný.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Lukáš Konečný zná termín souboje o titul mistra světa - 10. března se postaví do ringu v Kyjevě.

Článek
Fotogalerie

Server boxingscene.com přinesl na začátku listopadu minulého roku informaci, že zápas by se mohl uskutečnit ve třech městech. Moskva - hlavní město Ruska, Kyjev - hlavní město Ukrajiny a Groznyj - hlavní město Čečenska. Vyhrál Kyjev.

„Podařilo se nám s Konečným dohodnout termín na 10. března, ale jsou potřeba doladit ještě některé věci. V Kyjevě se neboxují zápasy o titul mistra světa často. Proto doufáme, že bude Kyjevský palác sportu praskat ve švech,“ citoval server profiboxing.cz Bajsangurova.

Konečného soupeř má za zády silnou organizaci. Stojí za ním světoví šampióni v těžké váze. Bratři Kličkové a jejich stáj K2 Promotions. Do toho všeho zapadá i trenér. Tím je strýc Uvais Bajsangurov.

„Můj agent mi řekl, že je dohodnutá smlouva. Lukáš je dobrý boxer, já ho nepodcením. Budu stoprocentně připravený na tento zápas, je to pro mě výzva, nebude to lehký souboj,“ řekl na začátku ledna pro doghouseboxing.com Bajsangurov, kterému je šestadvacet let a připravoval se na boj o světový trůn v Moskvě i v Kyjevě. Mezi jeho koníčky patří fotbal a kulečník.

V profesionální kariéře odboxoval 26 zápasů, jen jednou prohrál. Konečný, kterému je třiatřicet, má na kontě 47 duelů, tři prohrál. Podle serveru boxrec.com je český boxer na světě čtrnáctý, soupeř o čtyři pozice níže.

Konečný nebude o světový trůn bojovat poprvé. V roce 2008 prohrál se Sergejem Dzinzirukem v Drážďanech na body, ale podle některých hlasů neoprávněně.

Původně se měl o světový primát utkat Konečný už v září opět s Ukrajincem Dzinzirukem v Brně, ale soupeř se zranil a zápas byl odložen. Organizace mu poté pás odebrala a získal jej Bajsangurov, a ten musí podle nařízení WBO vkročit do ringu s Konečným. Ale nakonec ne v Brně, ale v Kyjevě. Tam může český boxer přepsat světové dějiny a vyhrát historický světový primát.

Reklama

Související témata: