Hlavní obsah

To stříbro beru, na bolest se nevymlouvám, říká Sáblíková po MS

Rychlobruslařka Martina Sáblíková vybojovala na vícebojařském mistrovství světa v Moskvě stříbrnou medaili. Po dvou zlatých z let 2009 a 2010 a loňském bronzu tak zkompletovala svoji medailovou sbírku. Na třech a pěti kilometrech zajela nejrychlejší časy dráhy v Krylatském. Přitom bojovala nejen se soupeřkami, ale i bolestmi v levé noze.

Foto: Laszlo Balogh, Reuters

Rychlobruslařka Martina Sáblíková

Článek

Limitovala vás bolest hodně? Bolí to, ale dá se to vydržet, nebudu se vymlouvat. Taková zranění prostě ke sportu patří.

Podle trenéra Petra Nováka jste se nemohla odrážet levou nohou... Nemohla jsem se naplno odrážet. Levá noha je tzv. zatáčková, takže problém s ní je pak hodně citelný.

Máte problémy s tříslem, nebo stehenním svalem? To teprve určí vyšetření.

Nepřemýšlela jste o tom, že ze závodu odstoupíte? Vzdát? Nikdy! Na pět kilometrů bych do toho šla, i kdybych na tom byla ještě hůř. Jsem zvyklá bojovat, ne vzdávat.

Jakou hodnotu pro vás má ta stříbrná medaile? Velikou, beru ji i proto, že stříbro ještě z víceboje nemám. Navíc na medaili mohlo pomýšlet minimálně osm závodnic.

A kdybyste byla zdravá... Nemá smysl spekulovat. Ireen Wüstová vyhrála zaslouženě. Připravila se na obhajobu zlata výborně. Byla jsem také perfektně připravená, ale... I stříbro je přeci krásné.

Čekají vás ještě dva závody Světového poháru a mistrovství světa na jednotlivých tratích. Nevynecháte něco z programu? Pojedu všechno, samozřejmě pokud mi to zdravotní stav alespoň trochu dovolí. Sezóna je výborně rozjetá a bylo by škoda ji nedokončit.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články