Hlavní obsah

Konečný poznal vstřícnost soka. Boxoval jsem s lepším, řekl mu Rus do očí

PRAHA

S kufrem a v červené mikině dorazil do místa, kde se může stát nesmrtelným. Profesionální boxer Lukáš Konečný poprvé před bojem o titul mistra světa v lehké střední váze organizace WBO pohlédl do očí rivalovi. S Rusem Zaubrekem Bajsangurovem se pobije 10. března v Brovarech u Kyjeva. Čech vyzyvatel, sok držitel pásu. Ten také nablýskaný Konečnému ve čtvrtek předvedl, při focení si ho dal kolem ramen. Z ruky ho nepustil. Chtějí ho ale oba.

Foto: www.sesboxing.de

Zaurbek Bajsangurov (vlevo) a Lukáš Konečný na tiskové konferenci před zápasem o titul mistra světa.

Článek
Fotogalerie

„Bajsangurov má silné i slabší stránky. Respektuji ho jako dobrého boxera. Jeho styl mně vyhovuje a já jsem muž s mnoha zkušenostmi v ringu. Pozná moji českou sílu. Jeho velkou předností je, že už titul mistra světa má. Ale já přijel proto, abych se stal světovým šampiónem,“ přednesl na ukrajinské půdě český boxer své plány.

Už po přistání na letišti poskytl rozhovor. „Trénink je v pohodě, všechno je v pořádku, let byl také v pohodě. Soupeř je dobrý, šance vidím půl na půl. Pro mě je lepší, že zápas není v Rusku, protože on je Rus. Ale lepší by bylo, kdybych bojoval doma v České republice,“ rozpovídal se Konečný před letištní halou.

Čech má sebevědomí, ale to nechybí ani druhé straně. „Čekal jsem na tento zápas dlouho. Ale musím říct, že jsem už boxoval s lepšími soupeři, než je Konečný. Má dobrou německou techniku, chodí dopředu, je těžké ho zastavit. Ale nebude problém, abych vyhrál,“ prohlásil Bajsangurov v Golden Gate Pubu. Toho zastupuje stáj těžkotonážních mistrů světa. Ukrajinští bratři Kličkové stojí za Konečného sokem.

„Respektujeme jeho dosavadní výsledky. Samozřejmě jsme jeho zápasy intenzivně studovali. A tak dnes můžu říct: S takovým soupeřem, jako je Lukáš Konečný, Bajsangurov ještě neboxoval. Náš plán je vyhrát,“ reagoval Konečného trenér Dirk Dzemski ze stáje SES.

Konečný půjde podruhé v životě do ringu s šancí na světový titul. V roce 2008 bojoval v Německu se Sergejem Dzinzirukem, tam nakonec po verdiktu rozhodčích prohrál.

„Lukáš Konečný byl po diskutabilním závěru utkání s Ukrajincem Dzinzirukem v roce 2008 nazýván „Mistrem světa srdcí“. Teď je připraven k napínavému a velmi hodnotnému utkání s Bajsangurovem. Doufáme v naplněnou halu, skvělý boxerský večer a těšíme se na zápas, který korunuje mistra světa lehké střední váhy,“ prohlásil Konečného manažer Ulf Steiforth.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články