Hlavní obsah

Judista Petřikov urval doma deváté místo

PRAHA

Čeští judisté dosáhli v úvodní den Světového poháru v Praze na jedno deváté místo. Postaral se o něj v kategorii do 60 kilogramů Pavel Petřikov, který stále má naději na účast na olympijských hrách v Londýně.

Foto: Peška Stanislav, ČTK

Čche Kwang-hjon z Koreje a Jeroen Mooren z Nizozemska (vpravo) ve finále kategorie do 60 kg.

Článek

Petřikov nejprve porazil na vazari Španěla Clementeho a poté si za minutu a 45 sekund poradil na ipon se Švédem Lundqvistem. Nad jeho síly byl až pozdější bronzový medailista Chimeb-Yonbon z Mongolska, kterému Petřikov podlehl 26 vteřin před koncem na ipon.

Dvě výhry a 17. místo získal ve váze do 66 kilogramů Jan Zavadil, jedno vítězství a rovněž 17. místo vybojoval v kategorii do 73 kilogramů Václav Sedmidubský. Ostatní čeští judisté prohráli už své první zápasy.

Zlato ve váze do 60 kilogramů získal nejvýše nasazený Korejec Čche Kwang-hjon. V kategorii do 66 kilogramů zvítězil Gruzínec Laša Šavdatuašvili a ve váze do 73 kilogramů Francouz Florent Urani.

Turnaj v hale Sparty na Podvinném mlýně pokračuje v neděli kategoriemi do 81, 90, 100 a nad 100 kilogramů.

Turnaj SP v judu v Praze:
Do 60 kg: 1. Čche Kwang-hjon (Korea), 2. Mooren (Niz.), 3. Aršanskij (Izr.) a Chimeb-Yonbon (Mong.), ...9. Petřikov, bez umístění Pulkrábek a Vaníček (všichni ČR).
Do 66 kg: 1. Šavdatuašvili (Gruz.), 2. Šeršan (Běl.), 3. Dragin (Fr.) a Mukanov (Kaz.), ...17. Zavadil, bez umístění Pospíšil, Ječmínek, K. Musil (všichni ČR).
Do 73 kg: 1. Urani (Fr.), 2. Scvortov (Mold.), 3. Palelašvili (Izr.) a Scharinger (Rak.), ...17. Sedmidubský, bez umístění Dědeček, Veselý, Vaníček (všichni ČR).

Reklama

Související témata: