Hlavní obsah

Boxera Konečného čeká další sok v profiringu

PRAHA

Devatenácté vystoupení v profesionálním ringu čeká 29. listopadu českého boxera Lukáše Konečného. Dosud neporažený rohovník, který má ve své sbírce titul mezinárodního mistra České republiky i Německa, šampióna organizace NBA a Evropské unie, se v Chotěbuzi utká s Litevcem Raimundasem Petrauskasem.

Foto: archiv

Lukáš Konečný.

Článek

"Žádný z titulů ale tentokrát ve hře nebude," uvedl pětadvacetiletý Konečný, který se již na utkání připravuje v Německu. Minulý týden absolvoval sparingy v Berlíně a nyní je společně s dalšími členy stáje SES manažera Ulfa Steinforta na soustředění.

"Vzhledem k tomu, že příští týden již budeme v Chotěbuzi, jsem prakticky tři týdny bez rodiny. Manželku a dceru vidím vždy jen krátce o víkendu," poznamenal brněnský rodák.

Své dosud poslední vítězství vybojoval dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa 17. října v Ústí nad Labem, kde bez větších problémů vybodoval Francouze alžírského původu Azize Daariho.

Papírově slabší soupeř

Petrauskas nastoupil ke svému zatím poslednímu duelu ještě později. Koncem října porazil v Estonsku domácího Leontina Vorončuka a připsal si tak ve svém čtvrtém utkání v profesionálním ringu premiérové vítězství.

"Petrauskas by měl být relativně slabší boxer, kterého bych měl podle papírových předpokladů porazit. Ještě nikdy ale neprohrál před limitem," všiml si Konečný. Litevského boxera sice ještě boxovat neviděl, ale dobře zná jeho posledního soupeře Vorončuka. "Jedná se o docela dobrého boxera a Petrauskas jej porazil," varoval Konečný.

Reklama