Hlavní obsah

Skeletonistka Fernstädtová skončila sedmá na SP v Mořici

Skeletonistka Anna Fernstädtová skončila sedmá na přírodní trati ve Svatém Mořici a vybojovala druhý nejlepší výsledek v sezoně Světového poháru. Poprvé v zimě vyhrála úřadující mistryně světa Tina Hermannová z Německa, jež předvedla nejlepší druhou jízdu, vylepšila traťový rekord a celkově zvítězila o 32 setin.

Foto: Sport

Česká skeletonistka Anna Fernstädtová.

Článek

Fernstädtová se po šestém závodu sezony posunula na páté místo v pořadí SP před Rusku Jelenu Nikitinovou, jež po zisku titulu mistryně Evropy závod vynechala. V čele se drží Janine Flocková z Rakouska, která ve švýcarském středisku skončila druhá.

Na nejdelší dráze v seriálu SP (1722 metrů) měla Fernstädtová v úvodní jízdě nejpomalejší start, ale v korytě jí naměřili ve finiši druhou nejvyšší rychlost (132,64 km/h). Po prvním kole byla šestá o 69 setin za vedoucí Flockovou.

Ach ty starty, povzdechla si skeletonistka Anna Fernstädtová po sedmém místě na MS. Od šestého jí dělilo 11 setinVideo: Sport.cz

"Svatý Mořic je nejdelší na světě, skoro dva kilometry, bohužel bych potřebovala nějaké zatáčky už na začátku, kdy se jede 300 metrů jen rovně, což s mým startem není úplně ideální, ale mám dost času všechno vyjet," uvedla Fernstädtová v tiskové zprávě.

Ve druhém kole se Češka sice zlepšila, měla pátý čas, ale v součtu obou kol si o místo pohoršila. Dopředu se totiž posunula Němka Hannah Neiseová. Lépe zajela Fernstädtová jen v úvodu sezony v Siguldě, kde skončila čtvrtá.

"Celkově jsme všichni spokojení. V první jízdě se mi nepovedl start, tam jsem běžela trochu dál od skeletonu, což byla škoda. Ale i s chybami, co jsem udělala, to bylo dobré. Rychlosti, které jsem měla, byly dobré, takže s materiálem všechno funguje - hodně jsme tento týden testovali," řekla Fernstädtová.

Pomohla přítomnost trenéra

Stejně jako minulý týden v Winterbergu si pochvalovala přítomnost svého kanadského trenéra Jeffa Paina, jenž se k ní připojil poprvé v sezoně. "On mi hodně pomáhá. Ve Svatém Mořici je každý rok nová dráha, Jeff má jiný pohled než já, on to fakt umí. Měli jsme nějaký plán, testovali jsme ještě nové nože, sice trochu sněžilo, ale to bylo v pohodě, protože nože jely. Celkově se nám to povedlo," uvedla čtyřiadvacetiletá pražská rodačka.

Příští týden se Fernstädtová, která do roku 2018 reprezentovala Německo, těší na závod na dráze v Königsee. "Je to moje domácí dráha. Po Innsbrucku a Winterbergu, kde má člověk nějakou práci jen ve dvou nebo třech zatáčkách, jinak jen leží, se už těším na dráhu, kde se musí víc řídit," řekla trojnásobná juniorská mistryně světa.

SP v jízdě na skeletonu ve Svatém Mořici (Švýcarsko):
1. Hermannová (Něm.) 2:20,68 (1:10,62+1:10,06)
2. Flocková (Rak.) -0,32 (1:10,41+1:10,59)
3. Löllingová (Něm.) -0,86 (1:10,74+1:10,80)
...7. Fernstädtová (ČR) -1,24 (1:11,10+1:10,82)
Průběžné pořadí SP (po 6 z 8 závodů):
1. Flocková 1285
2. Hermannová 1195
3. Löllingová 1096
...5. Fernstädtová 976

Reklama

Související témata: