Hlavní obsah

Šampioni Papadakisová a Cizeron nebudou na březnovém MS

Čtyřnásobní mistři světa v tancích na ledě Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron nebudou startovat na březnovém mistrovství světa. Francouzští krasobruslaři účast vzdali kvůli nemožnosti závodit vzhledem k pandemii koronaviru a nejistotě, jestli se šampionát ve Stockholmu vůbec uskuteční. Raději se budou soustředit na přípravu na zimní olympijské hry 2022 v Pekingu.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Stříbrní olympijští medailisté z Pchjongčchangu 2018 naposledy závodili před rokem na mistrovství Evropy. Ve Štýrském Hradci překvapivě po pěti triumfech skončila jejich vítězná série na evropské scéně, když je předčili Rusové Victoria Sinicinová a Nikita Kacalapov.

Krasobruslařské mistrovství světa bylo kvůli koronaviru loni na poslední chvíli zrušeno a komplikovaný byl i trénink. Vzhledem k dalším vlnám pandemie a pokračujícím omezením v cestování se i v této sezoně koná jen minimum mezinárodních závodů, zrušeno bylo i mistrovství Evropy.

"Nikdy jsme neměli tak dlouhou dobu bez závodů. Série rušení akcí vytváří atmosféru nejistoty a pochyb a je pro všechny špičkové sportovce obtížné se s tím vyrovnat. Konání mistrovství světa je pořád hypotetické. Potřebujeme jasnější, konkrétnější cíl," uvedl Cizeron v tiskové zprávě francouzské krasobruslařské federace.

Mistrovství světa ve Stockholmu je naplánované na 24. až 28. března.

Reklama

Související témata: