Hlavní obsah

Skeletonistka Fernstädtová skončila druhá v závodu SP v Königssee

Aktualizováno

Zápis do historie! Skeletonistka Anna Fernstädtová skončila druhá v německém Königssee a vytvořila nové osobní i české maximum ve Světovém poháru. Předčila ji pouze Němka Jacqueline Löllingová.

Foto: Viesturs Lacis

Radost Anny Fernstädtové po historickém umístění při SP v Königssee.

Článek

Čtyřiadvacetiletá Fernstädtová vylepšila druhým místem o dvě příčky nejlepší český výsledek, který sama zajela na úvod této sezony v Siguldě. Jejím maximem v seriálu SP bylo třetí místo, které obsadila dvakrát ještě v barvách Německa.

Trojnásobná juniorská mistryně světa, která za Česko jezdí od sezony 2018/19, se posunula na čtvrté místo v průběžném hodnocení Světového poháru.

Po první jízdě figurovala Fernstädtová na páté pozici. Druhou zajela prakticky stejně dobře, o setinu rychleji, a v součtu dvou kol vedla. Vzápětí chybovala vedoucí žena SP Janine Flocková z Rakouska, zatímco Löllingová Češku porazila o 47 setin.

Foto: Viesturs Lacis

Česká skeletonistka Anna Fernstädtová (vpravo) při SP v Königssee s vítěznou Němkou Jacquelinou Löllingovou.

Druhou jízdy pak překvapivě nezvládly ani dvě nejrychlejší závodnice z prvního kola. Mistryně Evropy Ruska Jelena Nikitinová málem vyletěla ze saní a skončila pátá. Úřadující mistryně světa Tina Hermannová z Německa měla podobně namále a klesla z prvního místa až na desáté.

Světový poháru vyvrcholí za týden v Innsbrucku. V únoru bude mistrovství světa v německém Altenbergu, kam bylo přesunuto z Lake Placid.

SP v jízdě na skeletonu v Königssee (Německo):
1. Löllingová (Něm.) 1:42,30 (51,23+51,07)
2. Fernstädtová (ČR) -0,47 (51,39+51,38)
3. Flocková (Rak.) -0,63 (51,25+51,68) a Channellová (Kan.) -0,63 (51,69+51,24).
Průběžné pořadí SP (po 7 z 8 závodů):
1. Flocková 1485 b.
2. Hermannová (Něm.) 1339
3. Löllingová 1321
4. Fernstädtová 1186.
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama