Hlavní obsah

Skvělá Fernstädtová: Moje první medaile za Česko, jsem na to strašně pyšná

Velký potlesk. Fantastickým druhým místem v pátečním závodě Světového poháru zajela česká skeletonistka Anna Fernstädtová nejlepší výsledek v kariéře. V závěrečném podniku SP v Innsbrucku bude hájit celkové luxusní čtvrté místo v SP.

Foto: Sport

Česká skeletonistka Anna Fernstädtová slaví

Článek
Fotogalerie

„Mám velkou radost. Jde o mojí první medaili za Česko, jsem na tento úspěch strašně pyšná. Navíc se mi povedl v Königssee. Skvělý," zářila Fernstädtová. Stříbrnou příčku si vyjela na dráze, na níž začínala, na dohled od ní od 13 let bydlela, a na které trénovala v dobách, kdy reprezentovala Německo.

„Tenhle úspěch pro mě hodně znamená, protože v Königssee jsem se naučila jezdit. Proto je to hodně hezký," dodala Fernstädtová, která za české barvy jezdí od podzimu 2018. Nejlepší tuzemský výsledek, který vytvořila zkraje této sezony v Lotyšsku, nyní posunula o dvě místa. Dosavadním maximem 24leté závodnice ve Světovém poháru byla třetí příčka, kterou zajela ještě za Německo.

Foto: Viesturs Lacis

Skeletonistka Anna Fernstädtová v akci během Světového poháru.

Po první jízdě figurovala na pátém místě, ve druhé byla jen o setinu rychlejší. Po projetí cílem proto stupně vítězů neočekávala. „Přiznám se, že jsem po druhé jízdě myslela, že už se výš neposunu. Tím líp, že to vyšlo," podotkla Fernstädtová, která za sebou nechala evropskou šampionku Rusku Nikitinovou i úřadující mistryni světa Hermannovou z Německa. Obě pokazily druhou jízdu. Trumfnula ji pouze Němka Löllingová.

„Obě holky udělaly stejnou chybu, jako já. Po Kreiselu trošku vpravo ťukly. Mně to jen tak tak vyšlo, jim ne. Nic se jim nestalo, takže dobrý," popisovala trojnásobná juniorská mistryně světa místo, kde skeletonistky musejí zvládnout 320stupňovou zatáčku.

V závěrečném závodě Světového podniku v Innsbrucku bude Fernstädtová hájit průběžnou čtvrtou pozici v SP. Ledové koryto v rakouském středisku ale nepatří mezi její oblíbené. „Čtvrté místo je super, bylo by fajn ho udržet. Uvidíme, jak mi Innsbruck vyjde, je to tam pro mě těžší," doplnila Fernstädtová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: