Hlavní obsah

Krasobruslařka Kostorná odešla od Pljuščenka zpět k Tutberidzeové

Moskva

Úřadující mistryně Evropy v krasobruslení Aljona Kostorná se po půl roce ve skupině někdejšího šampiona Jevgenije Pljuščenka vrátila k bývalé trenérce Eteri Tutberidzeové, která ji loni dovedla na evropský trůn. Sedmnáctiletá Ruska v této sezoně na tehdejší výkonnost i kvůli zdravotním problémům nenavázala a nedostala se do ruského týmu pro mistrovství světa, které se uskuteční za necelé dva týdny ve Stockholmu.

Foto: Sport.cz

Krasobruslení - ilustrační foto.

Článek

Kostorná do Pljuščenkovy skupiny přišla loni v létě. Jejím osobním trenérem byl Sergej Rozanov, Pljuščenko dohlížel na její přípravu jako druhý trenér. Kostorná ale onemocněla covidem-19 a byla bezmála dva měsíce bez tréninku. Vinou výpadku přestala skákat trojitý axel, který byl v konkurenci krajanek se čtvernými skoky její největší zbraní.

Kvůli následkům nemoci nestartovala koncem roku na ruském šampionátu. Na konci února se představila na posledním závodě Ruského poháru a skončila šestá. Tam si uvědomila, že odchod k Pljuščenkovi byl chybou. "Možná, že jsem se začala víc usmívat, ale ne tam, kde je to potřeba. Měli byste se smát na stupních vítězů a brečet někde v koutě po tréninku. Nebo se můžete smát všude jinde než na stupních vítězů, protože se tam nedostanete," řekla v televizním rozhovoru.

Požádala Tutberidzeovou o odpuštění a možnost vrátit se. Úspěšná trenérka ji do své skupiny přijala na zkušební dobu a za jasných podmínek. "Musí naplno naskočit do našeho procesu bez dalších dní volna a bez podmínek, kdo s ní bude na ledě. A bude skákat trojitý axel," citoval Tutberidzeovou časopis International Figure Skating.

Reklama

Související témata: