Hlavní obsah

Basketbalistky Hradce Králové jsou ve finále a vyzvou favorizovaný USK

Brno

Basketbalistky Hradce Králové ve čtvrtém semifinále vyhrály v Brně nad Žabinami 71:66 a budou soupeřkami domácích suverének posledních let USK v ligovém finále. O zlato se tak utkají dva nejlepší týmy základní části. Pražanky budou po vyřazení brněnského KP usilovat o rekordní patnáctý titul, dnes se na začátek finále ŽBL mohou naladit ziskem Českého poháru.

Foto: Foto FIBA

Ilustrační foto.

Článek

Domácí Žabiny nevstoupily do dnešního čtvrtého semifinále v Rosničce dobře a Hradecké lvice ve třetí minutě vedly 9:0. O náskok hostující tým sice přišel ve druhé čtvrtině, ale po vyrovnaném průběhu zvládl lépe koncovku. Hvězdou zápasu byla Klára Marečková, jež k postupu pomohla 21 body a navíc přidala 12 doskoků.

Sekundovaly jí šestnáctibodová Kristýna Čuperková a patnáctibodová Pamela-Therese Effangová, za Brno dala nejvíce bodů - 17 - Natálie Stoupalová. "Jsme šťastní, že série končí, protože zápasy byly z obou stran hrané na sto procent. Stálo to nejen nás, ale i soupeře hodně sil, páté utkání by bylo hodně o morálu," řekla trenérka Hradce Romana Ptáčková.

Žabiny dnes vedl asistent Jakub Gazda, jenž zaskočil nemocného Viktora Prušu. Jejich tým však domácí prostředí už neuhájil, doplatil i na sedmnáct ztrát. V brněnském derby s Královým Polem ho čeká souboj o bronz.

Semifinále play off basketbalové ligy žen - 4. zápas:
Žabiny Brno - Hradec Králové 66:71 (16:20, 36:35, 53:57)
Nejvíce bodů: Stoupalová 17, Adamcová 12, Vacková 9 - Marečková 21, Čuperková 16, Effangová 15. Konečný stav série: 1:3.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články