Hlavní obsah

Pětibojař Vlach si doběhl na SP v Sofii ze čtvrté desítky pro sedmé místo

Moderní pětibojař Martin Vlach obsadil po vynikajícím výkonu v kombinaci běhu se střelbou z laserové pistole sedmé místo v sobotním závodě Světového poháru v Sofii. Do závěrečné disciplíny přitom třiadvacetiletý český reprezentant odstartoval až z 31. místa. Jan Kuf naproti tomu průběžnou třicátou pozici po plavání, šermu a parkúru nevylepšil a ve finále si o místo pohoršil.

Foto: Filip Komorous

Martin Vlach při závodu SP v Sofii.

Článek

Třiadvacetiletý Vlach výrazně vylepšil 17. příčku z minulého týdne v Budapešti a poprvé v kariéře v závodě SP pronikl do první desítky. Dosavadním maximem českého pětibojaře, který díky bronzové medaili z předloňského mistrovství Evropy splnil kritéria pro olympijské hry v Tokiu, bylo dvanácté místo z předloňských závodů v Káhiře a Tokiu.

"V plavání jsem podal výkon (2:10,63), na který v téhle fázi sezony mám, v šermu (bilance 14-21) to bylo horší a nechal jsem tam hodně bodů. Měl jsem pak středně složitého koníka a za jednu chybu jsem se s tím popasoval docela slušně. Do kombi jsem šel s tím, že se chci posunout co nejdál, což se celkem vydařilo. Myslím, že už rezerva moc nebyla, tam jsem podal maximum, co jsem teď mohl," vylíčil v nahrávce pro média Vlach.

Foto: Filip Komorous

Martin Vlach při závodu SP v Sofii.

V bulharské metropoli vyhrál Korejec Čun Un-te před domácím Robertem Kaszou a Bělorusem Iljou Palazkovem.

V pátečním finále žen obsadila Anna Roubíčková 30. místo a Veronika Novotná, jež se do závodu dostala jako náhradnice po odstoupení jedné ze soupeřek, skončila o čtyři pozice za ní. Obě české reprezentantky startovaly ve finálovém závodě poprvé, zvítězila evropská šampionka a vicemistryně světa z roku 2018 Marie Oteizaová z Francie.

SP v moderním pětiboji v Sofii
Muži:
1. Čun Un-te (Korea)1457
2. Kasza (Maď.)1455
3. Palazkov (Běl.)1448
...
7. Vlach (ČR)1438
31. Kuf (ČR)1359

Reklama

Související témata: