Hlavní obsah

Junior Kopecký si připsal premiérovou výhru na seniorském ME

Osmnáctiletý judista Adam Kopecký si připsal premiérové vítězství na seniorském mistrovství Evropy. Po vyřazení v prvním kole listopadového šampionátu v Praze se mu dnes povedlo vyhrál zápas v Lisabonu, kde udolal Černohorce Nikolu Gardaševiče. Pak ale v kategorii do 81 kilogramů nestačil na dvojnásobného evropského medailistu Aslana Lappinagova z Ruska.

Foto: Český svaz juda

Trenér českých judistů Petr Lacina, ilustrační foto.

Článek

V souboji s Gardaševičem Kopecký nejdříve odrážel na zemi soupeřovy útoky, ale pak převzal iniciativu. Ve třetí minutě bodoval, když udržel Černohorce na zemi, a 36 sekund před koncem vydařeným hodem zápas ukončil. Následně se utkal se sedmadvacetiletým Lappinagovem, který skončil třetí na evropských šampionátech v letech 2017 a 2018. Po třech minutách s ním prohrál na ipon.

Druhý český reprezentant v kategorii do 81 kilogramů Jaromír Musil, který podobně jako Kopecký získal koncem února bronz na turnaji European Open v Praze, se rozloučil se šampionátem hned po prvním zápase. Porazil ho třicetiletý gruzínský rodák Zebeda Rechviašvili, který od letoška reprezentuje Srbsko. Proti někdejšímu evropskému medailistovi z váhy do 73 kg dostal Musil minutu a půl před koncem třetí varování a nesměl pokračovat.

Mistrovství Evropy v judu v Lisabonu:
Muži:
Do 73 kg:
1. Gjakova (Kosovo)
2. Butbul (Izr.)
3. Stump (Švýc.)
a Moguškov (Rus.).
Do 81 kg:
1. Albayrak (Tur.)
2. Casse (Belg.)
3. Parlati (It.)
a Muki (Izr.)
...
Kopecký vyřazen v 2. kole
Musil (oba ČR) vyřazen v 1. kole
Ženy:
Do 63 kg:
1. Trstenjaková (Slovin.)
2. Davydovová (Rus.)
3. Vermeerová (Niz.)
a Leškiová (Slovin.)
Do 70 kg:
1. Van Dijkeová (Niz.)
2. Pinotová (Fr.)
3. Timoová (Portug.)
a Tajmazovová (Rus.)

Reklama

Související témata: